string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Kappelhof blijft in de MLS.

Maandag 28 januari 2019 om 14:27

FC Groningen ging zaterdagavond strijdend ten onder op bezoek bij koploper PSV. De Trots van het Noorden verloor met 2-1 in Eindhoven. Middenvelder Ludovit Reis maakte het enige Groningse doelpunt van de avond. In Boetnlaand kondigde Chicago Fire een hernieuwde samenwerking aan met Johan Kappelhof, was Jason Davidson belangrijk in Australië en hield Etienne Reijnen in Israël wederom de nul.

Johan Kappelhof speelde de afgelopen drie seizoenen in de Major League Soccer bij Chicago Fire en was vanaf zijn komst onbetwist basisspeler bij de Amerikaanse ploeg. Kappelhof kwam tot nu toe bijna 100 competitiewedstrijden in actie voor Chicago Fire, waarin hij uitstekende statistieken behaalde. Zo won de verdediger de meeste persoonlijke duels (346) van zijn team, maakte hij de meeste onderscheppingen (272) en meeste tackles (122).
 
Amerika
Het contract van de stopper liep aan het einde van vorig kalenderjaar af. De voormalig FC’er keerde de afgelopen maanden met zijn gezin terug naar Nederland, in afwachting van waar zijn toekomst zou liggen. Kappelhof liet zich onder meer in Groningen zien tijdens de Helden van Weleer begin december. Chicago Fire publiceerde zondagavond het bericht dat de club de verdediger wederom heeft gecontracteerd. De competitie in Amerika start het eerste weekend van maart.
 
Basiskracht
Etiënne Reijnen knokte zich de laatste weken terug in de basisopstelling van zijn Israëlische club Maccabi Haifa. De verdediger speelde afgelopen weekend de gehele wedstrijd op bezoek bij Maccabi Netanya, een duel dat in 0-0 eindigde. Het was de derde keer op rij dat Reijnen als basiskracht de nul hield tijdens een competitieduel.
 
Reijnen staat vanaf begin van dit kalenderjaar weer steevast in de startopstelling van de Israëliërs. Sinds de terugkeer van de verdediger in de basis, nu vier wedstrijden, heeft Maccabi Haifa nog geen competitiewedstrijd verloren. Wel werd de ploeg uitgeschakeld in het bekertoernooi.
 
Koploper
Jason Davidson produceerde afgelopen weekend een assist voor Perth Glory tijdens de 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Newcastle Jets. Perth gaat aan kop in de Australische A-League, maar had de laatste twee wedstijden voorafgaand aan het treffen met Newcastle Jets met 0-0 gelijkgespeeld. Mede door de inbreng van Davidson weet de ploeg weer wat winnen is en heeft het een gat van vier punten met de nummer 2. 

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus