Boetnlaand: jubileumwedstrijd Hateboer, succesvolle spitsen.

Maandag 21 oktober 2019 om 13:23

FC Groningen pakte dit weekend de derde thuisoverwinning op rij. Ook werd voor de derde keer achtereen de nul gehouden in het Hitachi Capital Mobility Stadion. In Boetnlaand speelde Hans Hateboer een jubileumwedstrijd en beleefden verschillende Scandinaviërs succes.

Hans Hateboer stapte in de winterstop van het seizoen 2016/2017 over van FC Groningen naar het Italiaanse Atalanta Bergamo. De back kreeg een half jaar de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving en staat vanaf de start van het seizoen 2017/2018 steevast in de basis bij de Italianen.

100 keer
De Groninger beleefde mooie successen met Atalanta, zoals het behalen van de bekerfinale en kwalificatie voor de Champions League. Hateboer speelde afgelopen weekend zijn honderdste wedstrijd voor de Italiaanse club. Helaas voor de Oranje-international kon hij dit jubileumduel niet winnend afsluiten. Atalanta verspeelde op bezoek bij Lazio een 3-0 voorsprong en moest in blessuretijd een tegentreffer incasseren, waardoor het 3-3 werd.

Granqvist vs Lindgren
Andreas Granqvist speelde afgelopen weekend met het Zweedse Helsingborgs tegen BK Häcken, de club van Rasmus Lindgren. Granqvist speelde een ongelukkige wedstrijd. De centrale verdediger veroorzaakte na tien minuten een strafschop en raakte later in de eerste helft dusdanig geblesseerd dat hij zich in de rust moest laten vervangen.

Granqvist moest uiteindelijk de winst laten aan Lindgren, 2-0, maar had aan het einde van de wedstrijd toch iets om te juichen. Vanwege uitslagen op andere velden, verzekerde promovendus Helsingborgs zich twee speelronden voor het einde van handhaving in het Allsvenskan, het hoogste niveau in Zweden.

Spitsen
Competitiegenoot Östersunds is nog niet helemaal zeker van handhaving, maar pakte dit weekend een belangrijke overwinning tegen concurrent Sirius, 2-0. Dino Islamovic maakte een kwartier voor tijd de eerste treffer voor Östersunds. Het was zijn zevende competitiegoal van dit seizoen. De ploeg van de voormalig FC-spits pakte voor het eerst in negen wedstrijden weer eens de volle buit.

Ook voor Alexander Sørloth was het dit weekend raak. De aanvaller van het Turkse Trabzonspor won thuis met 4-1 van Gaziantep BB en maakte de tweede treffer van de wedstrijd. De Noor was bij de eerste goal van collega-spits Daniël Sturridge belangrijk als aangever. Trabzonspor staat na acht speelrondes in Turkije op een tweede plek, Sørloth wist in die acht wedstrijd al vijf competitiegoals te maken.