string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Jubileumduel Robben, onterecht rood Kieftenbeld.

Maandag 08 oktober 2018 om 15:01

FC Groningen verloor zaterdagavond in het Cars Jeans Stadion met 1-0 van ADO Den Haag; een teleurstellend resultaat. Ook in Boetnlaand viel er weinig te juichen voor diverse voormalig FC’ers, die tegenwoordig over de landsgrenzen actief zijn. 

Arjen Robben nam het op zaterdagavond met Bayern München in de Duitse Bundesliga op tegen Borussia Mönchengladbach en ging op eigen veld hard onderuit. Robben begon in de basisopstelling en speelde zijn 300ste wedstrijd (in alle competities) voor de Duitse topclub. De voormalig international werd in de rust gewisseld en moest vanaf de bank toezien dat de jubileumwedstrijd met liefst 0-3 verloren ging.
 
Bayern heeft nu al vier wedstrijden achter elkaar niet gewonnen, iets dat de club niet vaak overkomt. De Rekordmeister vindt zichzelf dan ook terug op de zesde plaats op de ranglijst. Robben is aankomend weekend in Groningen waar hij zaterdagmiddag het TopsportZorgCentrum officieel zal openen.
 
Leandro Bacuna
Leandro Bacuna maakte zaterdagmiddag een prachtige goal voor zijn club Reading FC, uitkomend in de Engelse Championship. De door Groningen opgeleide middenvelder nam een korte corner, kreeg de bal in de loop terug en krulde deze binnenkant paal in de verre hoek. Hiermee zette Bacuna zijn ploeg al snel op voorsprong tegen West Bromwich Albion, maar zijn doelpunt bleek niet genoeg voor een positief resultaat. Reading ging uiteindelijk met 4-1 onderuit tegen de degradant uit de Premier League.
 
Maikel Kieftenbeld
Maikel Kieftenbeld was eerder in de week – dinsdag – ongelukkig in de wedstrijd van zijn club Birmingham City op bezoek bij Brentford. De middenvelder werd na ruim een uur spelen van het veld gestuurd. In de discussie die volgde, moest ook zijn manager naar de tribune. Met tien man kwam Birmingham niet verder dan 1-1. De club ging direct in beroep tegen de rode kaart en met succes waardoor de voormalig FC’er zaterdag aan de aftrap stond tegen Rotherham United. Die thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen, waardoor Kieftenbeld de week nog enigszins goed afsloot.
 
Tjaronn Chery
Tjaronn Chery dacht lange tijd drie punten over te houden met zijn ploeg Kayserispor aan de thuiswedstrijd tegen Çaykur Rizespor. De aanvallende middenvelder maakte na ruim een uur spelen de gelijkmaker uit een strafschop en zag zijn team niet veel later op voorsprong komen. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Kayserispor echter alsnog een tegentreffer te verwerken waardoor het 2-2 werd.
 
Filip Kostic
Filip Kostic had in tegenstelling tot de bovengenoemde spelers weinig reden tot klagen. De aanvaller van het Duitse Eintracht Frankfurt maakte donderdag in de Europa League zijn eerste treffer voor de club. Lazio Roma werd in eigen huis met liefst 4-1 verslagen. Kostic tekende na een half uur spelen voor de 2-1, door een voorzet vanaf rechts hard met zijn rechtervoet binnen te schieten.
 
De Serviër begon zondagmiddag wederom in de basis tijdens de Bundesligawedstrijd op bezoek bij Hoffenheim. Frankfurt won knap met 2-1 en staat zevende in de competitie. Kostic werd na 80 minuten naar de kant gehaald.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’