string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Itakura maakt rentree, Strand Larsen scoort.

Dinsdag 15 november 2022 om 16:00

FC Groningen verloor de laatste wedstrijd van 2022 in blessuretijd met 3-2 van Fortuna Sittard. In Boetnlaand lieten verschillende voormalig FC’ers van zich spreken in competitie- en bekerwedstrijden. 

Zowel spits Jørgen Strand Larsen als middenvelder Oussama El Azzouzi maakten hun eerste doelpunten voor de clubs waar ze sinds afgelopen zomerwindow onder contract staan. El Azzouzi, die het laatste deel van zijn voetbalopleiding doorliep op Sportpark Corpus den Hoorn, is bezig aan zijn eerste buitenlandse avontuur bij het Belgische Royal Union SG.
 
De middenvelder stond midweeks in het bekertoernooi voor het eerst in de basisopstelling. El Azzouzi bekroonde de basisplaats met twee goals in het bekerduel met Capellen. Royale Union SG won met 7-1. El Azzouzi speelde deze eerste seizoenshelft naast de bekerwedstrijd vijf wedstrijden in de Belgische competitie en drie Europese duels.
 
Ook Jørgen Strand Larsen maakte zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club RC Celta. De spits stapte afgelopen zomer over naar de club uit de Spaanse La Liga en scoorde afgelopen weekend in het Spaanse bekertoernooi. CD Algar werd met 6-1 verslagen.
 
Ko Itakura maakte afgelopen weekend zijn rentree voor Borussia Mönchengladbach. De Japanse verdediger raakte begin september geblesseerd aan zijn knie en zat voor de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund voor het eerst in ruim twee maanden weer bij de wedstrijdselectie. Itakura viel in de slotfase van het met 4-2 gewonnen duel in en liet daarmee zien net op tijd fit te zijn voor het WK. De verdediger zit bij de definitieve selectie van Japan.
 
Ludovit Reis verlengde vorige week zijn contract bij het Duitse Hamburger SV en maakte afgelopen zaterdag zijn derde goal van het seizoen. Reis scoorde in de thuiswedstrijd tegen SV Sandhausen en zette zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Het duel eindigde in 4-2 in het voordeel van HSV.

Itakura

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’