Boetnlaand: Idrissi de held, Handwerker wint van Reis.

Maandag 07 maart 2022 om 16:00

FC Groningen kwam afgelopen zaterdag op voorsprong in De Kuip en knokte zich uiteindelijk naar een punt tegen Feyenoord. In Boetnlaand maakte Oussama Idrissi zijn eerste doelpunt in de Primera Division en maakt Dino Islamovic naam in Zuid-Korea. In Duitsland speelden Tim Handwerker en Ludovit Reis tegen elkaar.

Oussama Idrissi was zondagmiddag in Spanje belangrijk bij de thuisoverwinning van Cadiz tegen Rayo Vallecano. De aanvaller die bij FC Groningen debuteerde als profvoetballer en doorbrak in de Eredivisie wordt voor de rest van dit seizoen door topclub Sevilla verhuurd aan Cadiz.

Idrissi stond tien minuten na rust aan de basis van de 1-0 door een goed aangesneden corner van de Marokkaans international. Eerste thuisoverwinning van het seizoen. De aanvaller schoot Cadiz na ruim een uur spelen op 2-0. Idrissi kreeg de bal voor zijn voeten nadat een voorzet van de zijkant werd losgelaten door de keeper en schoot bekeken binnenkant paal raak. Het was de eerste goal in de Primera Division voor de aanvaller. De eerste thuisoverwinning van het seizoen voor de ploeg uit Andalusië. Het staat op een 18e plaats in La Liga. Het gat met de veilige 17e stek is slechts 1 punt.

Dino Islamovic heeft afgelopen winter een transfer gemaakt van het Noorse Rosenborg naar Zuid-Korea waar de spits speelt voor Gangwon. De bekerwinnaar van 2015 is zijn nieuwe avontuur goed begonnen. Islamovic scoorde twee weken geleden in zijn debuutwedstrijd en maakte afgelopen weekend weer een treffer. In de thuiswedstrijd tegen Daegu kopte de Zweed na 54 minuten spelen bij de eerste paal binnen. Gangwon won met 2-0 en staat na vier speelrondes op een vierde plaats in de K-League.

Tim Handwerker en Ludovit Reis namen het afgelopen weekend in Duitsland tegen elkaar op bij de wedstrijd tussen Nürnberg en HSV. Beide voormalig FC’ers kwamen daarbij tot scoren. Reis maakte na 25 minuten de gelijkmaker via een aanval die de middenvelder zelf had opgezet. Zijn vierde goal dit seizoen in de 2. Bundesliga. Het was echter Handwerker die de matchwinner werd. De linksback die in het seizoen 2018/2019 als huurling 34 wedstrijden speelde voor de FC schoot vlak voor tijd van grote afstand de bal in de lange hoek. De eerste goal van Handwerker dit seizoen leverde Nürnberg de 2-1 overwinning op waardoor het over HSV heen ging naar de vierde plaats op de ranglijst.