string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Hrustic, Reis en Van der Kaap beleven primeur.

Maandag 10 mei 2021 om 16:00

FC Groningen pakte afgelopen weekend een prachtige overwinning op FC Emmen. In Drenthe werd er met 4-0 gewonnen. Aanvoerder Arjen Robben was één van de uitblinkers aan de kant van de Trots van het Noorden. In Boetnlaand beleefden Ajdin Hrustic, Ludovit Reis en Kellian van der Kaap een primeur.

Ajdin Hrustic maakte zondagmiddag zijn eerste doelpunt in de Duitse 1. Bundesliga. De middenvelder, die aan het begin van dit seizoen overstapte van FC Groningen naar Eintracht Frankfurt, viel al na een half uur spelen in tijdens de thuiswedstrijd tegen Mainz. De Australische international bezorgde zijn club in de slotfase van het duel een punt.
 
Miraculeus
Hrustic maakte met een miraculeus doelpunt de 1-1. Zijn schot van de rand van het strafschopgebied werd nog geblokt, maar via een carambole kwam de bal terug bij Hrustic. De middenvelder was ondertussen gevallen en schoot – liggend op de grond – de bal met de buitenkant van zijn linkervoet over de doelman. Frankfurt staat op een vijfde plek in de 1. Bundesliga en is nog vol in de race om plaatsing voor de Champions League. Voor Hrustic was zijn treffer de eerste goal in negen Bundesliga-optredens.
 
Ludovit Reis maakte net als Hrustic afgelopen week zijn eerste goal in Duitse dienst. De jonge middenvelder is dit seizoen door FC Barcelona verhuurd aan VfL Osnabrück, uitkomend in de 2. Bundesliga. Reis rondde in de uitwedstrijd tegen Würzburger Kickers in de slotfase van het duel een counter succesvol af. In eerste instantie schoot Reis nog tegen de paal, maar de rebound werd wel afgemaakt door de jeugdinternational van Oranje. Zijn eerste goal in het buitenland en daarmee hielp Reis zijn ploeg aan een belangrijke 3-1 overwinning in de strijd tegen degradatie.
 
Israël
Kellian van der Kaap speelde in de Opleiding van FC Groningen, maar brak nooit door in het eerste van de club. Tegenwoordig speelt de centrale verdediger in Israël op het hoogste niveau. Van der Kaap is daar basisspeler bij Maccabi Netanya en maakte afgelopen weekend zijn eerste treffer. De verdediger scoorde vlak na rust en bracht zijn ploeg op een 2-1 voorsprong tegen Hapoel Hadera. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-2. Maccabi Netanya wordt getraind door voormalig FC-speler Raymond Atteveld.
 
Tjaronn Chery maakte voor Maccabi Haifa een belangrijke goal in de strijd om het kampioenschap van Israël. De creatieveling scoorde in de slotfase van de eerste helft tegen Maccabi Tel Aviv de gelijkmaker, nadat zijn ploeg zich van een 2-0 achterstand terug knokte. Het gat tussen koploper Maccabi Haifa en Maccabi Tel Aviv blijft door het gelijkspel vier punten in het voordeel van de ploeg van Chery. De voormalig FC’er scoorde al 11 keer dit seizoen.

Van der Kaap

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus