string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: hoofdrol voor Hrustic, eerste goal voor Matusiwa.

Maandag 07 februari 2022 om 16:00

FC Groningen won afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 2-1. Jørgen Strand Larsen was op zijn verjaardag de grote man aan de kant van FC Groningen. De Noorse spits maakte twee goals. In Boetnlaand eiste Ajdin Hrustic een hoofdrol op in de Duitse Bundesliga, scoorde Azor Matusiwa in Frankrijk en zorgde Jason Davidson op fraaie wijze voor feest in Australië. 

hrustic2

Ajdin Hrustic kwam zaterdagmiddag namens Eintracht Frankfurt als invaller in het veld in de wedstrijd tegen VfB Stuttgart. De middenvelder, die het laatste deel van zijn opleiding voltooide bij de Trots van het Noorden en in Groningen zijn debuut maakte als profvoetballer, kwam direct na rust in het veld en was al binnen één minuut trefzeker.
 
Hoofdrol
Hrustic schoot op fraaie wijze een volley vanuit een hoekschop tegen de touwen. Hiermee zette de Australiër zijn ploeg op voorsprong. Hrustic deed dat een klein kwartier voor tijd nogmaals toen hij de winnende 3-2 binnen schoot. Met twee doelpunten eiste de door de FC opgeleide international van Australië een hoofdrol op in het Bundesligaduel. Het waren de eerste twee goals van de middenvelder van dit seizoen die tot op heden dit seizoen in twaalf competitiewedstrijden binnen de lijnen kwam. Door de winst houdt Eintracht uitzicht op de plaatsen die recht geven op Europees voetbal.
 
Prijs
Een landgenoot van Hrustic pakte afgelopen weekend een prijs in eigen land. Jason Davidson is na diverse buitenlandse avonturen weer huiswaarts gekeerd en speelt dit seizoen voor Melbourne Victory. Met de club uit zijn geboorteplaats pakte de linksback dit weekend de FFA Cup.
 
De back, die voor FC Groningen uitkwam in het seizoen 2016/2017, schoot zijn ploeg in de finale tegen Central Coast Mariniers na 70 minuten spelen via een prachtige vrije trap op voorsprong, 1-0. Melbourne Victory won de finale uiteindelijk met 2-1 en won daarmee de FFA Cup. De tweede keer in de historie van de club dat deze prijs werd gewonnen.
 
Eerste goal
Azor Matusiwa maakte deze zomer een mooie transfer van Groningen naar de Franse Ligue 1. De middenvelder heeft vanaf zijn overstap een basisplaats te pakken bij zijn club Stade de Reims en zette zijn naam afgelopen weekend voor het eerst op het scoreformulier. Matusiwa schoot na bijna een uur spelen van grote afstand raak in de thuiswedstrijd tegen Bordeaux. Het betekende de 3-0 in het voordeel van Stade de Reims dat uiteindelijk met 5-0 won.
 
Gabriel Gudmundsson had namens Lille een basisplaats in de topwedstrijd tegen Paris Saint Germain. De Zweed speelde voor het eerst sinds zijn transfer naar de Franse kampioen een volledige competitiewedstrijd. Lille ging in eigen huis met 5-1 onderuit.
 
Assist
Juninho Bacuna heeft vlak voor het sluiten van het transferwindow een overstap gemaakt terug naar Engeland. De middenvelder verliet het Schotse Rangers FC voor Birmingham City, uitkomend in het Championship. De door de FC opgeleide international van Curaçao heeft bij zijn nieuwe club direct een basisplaats te pakken en gaf vrijdag zijn eerste assist in dienst van zijn nieuwe club. Daardoor kwam Birmingham City op een 1-0 voorsprong tegen Sheffield United, maar door twee tegengoals in de tweede helft werd uiteindelijk met 2-1 verloren. 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’