Boetnlaand: Hoofdrol Robben, perfecte hattrick Jones.

Maandag 19 februari 2018 om 13:06

FC Groningen startte de 24ste speelronde van de Eredivisie dit weekend met de uitwedstrijd tegen VVV Venlo. De Trots van het Noorden pakte een punt in De Koel. In Boetnlaand had Arjen Robben een hoofdrol in Duitsland, maakte Etiënne Reijnen zijn debuut in Israël en kreeg Matias Jones een cadeau.

Arjen Robben begon zaterdagmiddag in de basisopstelling van zijn Duitse ploeg Bayern München, dat op bezoek ging bij VfL Wolfsburg. De landskampioen kwam al vroeg op achterstand en toen Robben tien minuten na de rust ook nog een penalty miste, leek het een vervelende middag te worden voor de voormalig international.

Volle buit
Robben liet na ruim een uur spelen echter zijn klasse zien door langs zijn directe tegenstander te snellen en met zijn rechtervoet de bal panklaar op het hoofd van spits Wagner te leggen. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar Bayern pakte in blessuretijd alsnog de volle buit. Robben werd in het strafschopgebied aan zijn arm getrokken waardoor Bayern haar tweede strafschop van het duel kreeg. Deze keer stond Lewandowski achter de bal en de Pool schoot wel raak, zodat Bayern met 2-1 won.

Debuut
Etiënne Reijnen verkaste op de laatste dag van de transferwindow van FC Groningen naar het Israëlische Maccabi Haifa. Het eerste buitenlandse avontuur voor de verdediger. Hoofdtrainer Fred Rutten gunde Reijnen afgelopen zaterdag het debuut voor zijn nieuwe ploeg. De Zwollenaar speelde de gehele wedstrijd en ging helaas met 1-0 onderuit op bezoek bij Bnei Sakhnin. De ploeg van Reijnen staat in de middenmoot van de Ligat Ha'Al, het hoogste niveau in Israël.

Primeur
Matias Jones beleefde zondag een mooie primeur. De spits van het Uruguayaanse River Plate Montevideo maakte in de thuiswedstrijd tegen Atenas een heuse hattrick, waardoor hij na afloop van het duel met de wedstrijdbal naar huis ging. Jones kopte vlak na rust op knappe wijze binnen en krap een kwartier later stond de spits binnen de vijf meter op de goede plek om een voorzet van links met zijn rechtervoet binnen te tikken.

De voormalig FC’er maakte twintig minuten voor tijd zijn perfecte hattrick door de bal met links bekeken achter de keeper te schieten. Jones mocht vrijwel direct na zijn derde treffer naar de kant. Hij maakte zijn eerste goals van het seizoen, dat drie speelrondes oud is en de eerste hattrick uit zijn profloopbaan. River Plate won uiteindelijk met 3-1 en staat met vier punten uit drie wedstrijden op de achtste plaats in de hoogste divisie van de Uruguayaanse competitie.

Pech
Pech voor Nick van der Velden in Indonesië. De aanvaller ging met zijn ploeg Bali United met 3-0 onderuit in de finale van de Piala Presiden. Het toernooi geldt als voorbereiding op het reguliere seizoen en Van der Velden was in de voorgaande rondes meerdere malen belangrijk voor zijn ploeg. De bekerwinnaar van 2015 begon in de finalewedstrijd tegen Persija in de basis, maar ging dus hard onderuit. Volgende week start het reguliere seizoen in Indonesië en begint Bali United op dinsdag 27 februari met de uitwedstrijd tegen Global.