string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Heldenstatus Jenssen, debuut Idrissi.

Maandag 23 november 2020 om 11:54

FC Groningen pakte zaterdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion een punt tegen Vitesse. Patrick Joosten maakte via een fenomenaal schot van grote afstand de Groningse treffer in het duel dat in 1-1 eindigde. In Boetnlaand was het feest voor Ruben Jenssen, Pieter Huistra, Oussama Idrissi en had ook Yoëll van Nieff reden tot blijdschap.

Ruben Jenssen was zondagmiddag de grote man bij zijn Noorse ploeg Tromsø IF in de uitwedstrijd op bezoek bij Raufoss IL. De middenvelder keerde dit jaar terug bij de club waar hij is opgeleid en schoot zijn ploeg met een rake vrije trap naar promotie. Tromsø komt volgend jaar weer uit op het hoogste Noorse voetbalniveau. De voormalig FC’er ging in de zesde minuut van de blessuretijd achter de bal staan en schoot een vrije trap van randje strafschopgebied op fraaie wijze binnen. Het duel eindigde in 1-1, waardoor promotie werd verzekerd en Jenssen een heldenstatus bij de club uit zijn jeugd verwierf.   
 
Debuut
Oussama Idrissi debuteerde in 2015 voor FC Groningen in de Eredivisie en groeide al snel uit tot één van de smaakmakers bij de Trots van het Noorden. De aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Europa League-winnaar FC Sevilla.
 
De Marokkaans international kreeg de tijd om zich aan te passen in Spanje en zat afgelopen weekend voor het eerst bij de wedstrijdselectie. De aanvaller debuteerde als invaller in La Liga tijdens de thuiswedstrijd van Sevilla tegen Celta de Vigo. Idrissi kwam negen minuten voor tijd in het veld bij een 2-2 tussenstand. Mede door de inbreng van de voormalig FC’er won Sevilla door twee goals in de slotfase uiteindelijk met 4-2.
 
Kampioen
Voormalig FC-trainer Pieter Huistra kroonde zich dit weekend tot kampioen in Oezbekistan. Huistra coacht samen met de Georgier Shota Arveladze de topclub Pakhtakor Tashkent. De ploeg versloeg Kokand 1912 vrijdagavond met 2-1 en is daardoor drie weken voor het einde van de competitie niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Hierdoor mag Huistra zich voor het tweede achtereenvolgende jaar kampioen van Oezbekistan noemen.
 
Nieuw contract
Yoëll van Nieff heeft het naar zijn zin in Hongarije. De middenvelder is vaste waarde van zijn ploeg Puskas Akademia. De Stadjer, opgeleid door FC Groningen, verlengde vorige week zijn contract in Hongarije met 2,5 jaar. Puskas Akademia eindigde vorig seizoen – het eerste jaar van Van Nieff bij de club – als derde en kwalificeerde zich voor het eerst in de historie voor Europees voetbal. Momenteel staat de ploeg in de middenmoot.  
 
Kolbeinn Finnsson speelde enkele jaren op Sportpark Corpus den Hoorn in de Opleiding van FC Groningen en staat momenteel onder contract bij het Duitse Borussia Dortmund. De IJslander speelt in Dortmund voornamelijk in het tweede elftal en nam het afgelopen weekend in de Regionalliga West op in de derby tegen Schalke 04 II. Borussia won de uitwedstrijd ruim met 5-1, waarbij Finnsson de laatste treffer voor zijn rekening nam.

Idrissi passeeractie tegen PSV

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’