Boetnlaand: Hattrick Suárez, rood Ekong

26 februari 2018

FC Groningen verspeelde afgelopen vrijdag in de slotfase van de wedstrijd een 1-0 voorsprong tegen NAC Breda, waardoor het genoegen moest nemen met een punt. In Boetnlaand was Luis Suárez op schot, speelde William Troost-Ekong een negatieve hoofdrol en liet Alexander Sørloth zich voor het eerst zien voor eigen publiek. 

Luis Suárez maakte zaterdagavond zijn eerste hattrick van dit seizoen in de Primera División. De Uruguayaanse spits van FC Barcelona schoot drie maal raak in de met 6-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Girona.
 
Hoofdrol
Suárez maakte na vijf minuten spelen zijn eerste goal door een steekbal van Messi keurig af te ronden. Vlak voor rust stond de spits op de goede plek na een teruggetrokken voorzet van de linkerkant en een kwartier voor tijd was het na een strakke voorzet van de rechterkant een eenvoudige klus om zijn hattrick compleet te maken.
 
Suárez gaf tevens nog twee assists en speelde zodoende een mooie hoofdrol in de ruime overwinning van de Spaanse koploper. Hoewel de Uruguayaan het seizoen moeizaam begon, heeft de voormalig FC’er inmiddels al twintig competitietreffers gemaakt in dit voetbaljaar. Het gat met naaste belager Atlético Madrid is zeven punten. Volgende week spelen de nummers 1 en 2 tegen elkaar in Camp Nou.
 
Rood
William Troost-Ekong zal met een minder gevoel terugkijken op afgelopen weekend. De verdediger van het Turkse Bursaspor ging op bezoek bij topclub Galatasaray hard onderuit. Het werd liefst 5-0. De voormalig FC’er moest na 38 minuten met een rode kaart naar de kant. Ekong verspeelde in de opbouw de bal aan de inlopende spits en zette een tackle in om zijn fout te herstellen. Zijn sliding was te laat waardoor de doorgebroken tegenstander onderuit ging en de Nigeriaans international met een rode kaart kon vertrekken. Het was voor Ekong de eerste directe rode kaart uit zijn profcarrière.
 
Thuisdebuut
Alexander Sørloth maakte op deadlineday een prachtige miljoenentransfer naar de Engelse Premier League. De spits verliet het Deense Midtjylland voor Crystal Palace en speelde zondagmiddag zijn eerste thuiswedstrijd voor zijn nieuwe ploeg. Sørloth, die voor de tweede achtereenvolgende keer in de basisopstelling begon, speelde het volledige duel tegen Tottenham Hotspur en ging in de slotfase met 0-1 onderuit.

Laatste nieuws