string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Hateboer wint van Letschert en debuut Maduro.

Dinsdag 12 september 2017 om 16:27

Afgelopen zondag speelde FC Groningen 1-1 gelijk tegen VVV-Venlo in het eigen Noordlease Stadion. In het Boetnlaand stonden weer diverse oud-FC’ers op de velden. Een dag later dan normaal, weer een aantal bijzondere momenten om bij stil te staan.

Zo was er in de Amerikaanse profcompetitie MLS een confrontatie tussen Chicago Fire en New York Red Bulls. Een vroege achterstand werd na ruim een uur spelen door de ploeg van Johan Kappelhof en Michael de Leeuw weggewerkt. De Leeuw gaf in de 66ste minuut de beslissende voorzet bij de rake kopbal van Nemanja Nikolic (1-1).

Primeira Division
In de aanloop naar het Champions League-treffen van FC Barcelona met Juventus werd in het eigen Camp Nou gespeeld tegen stadsgenoot RCD Espanyol. In deze wedstrijd maakte Luis Suárez een rentree na zijn blessure. Na precies negentig minuten spelen bepaalde Suárez de eindstand in de derby op 5-0.

Serie A
In Italië troffen twee voormalige FC-verdedigers elkaar. Atalanta, dat later deze week het Engelse Everton treft in de UEFA Europa League, speelde thuis tegen Sassuolo. Bij de gasten stond Timo Letschert in de basis en hij zag zijn ploeg op voorsprong komen. Nog voor de pauze maakte de thuisploeg uit Bergamo gelijk. Met nog ruim twintig minuten op de klok maakte Hans Hateboer zijn opwachting in plaats van de geblesseerde Robin Gosens. Tien minuten later kwam de 2-1 op het scorebord. Dat bleek later ook de eindstand.

Cyprus en China
In de Cypriotische competitie maakte Hedwiges Maduro zijn debuut in de basis van AC Omonia, dat met 2-1 won van Ethnikos Achnas FC. Beide treffers werden gemaakt door de Engelsman Matt Derbyshire. Met nog een halfuur op de klok maakte ook Jarchinio Antonia zijn debuut, als invaller.

In China keerde Tjaronn Chery terug op het middenvelder van Guizhou Zhicheng FC. Hij was een tijdlang geblesseerd en verloor bij zijn rentree met 3-1 bij Tianjin Quanjian, de nummer 4 van de ranglijst. Guizhou Zhicheng staat negende in de Super League.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard