string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Hateboer pakt mooi punt, Nordstrand neemt afscheid.

Maandag 17 april 2017 om 09:32

FC Groningen won zondagmiddag afgetekend met 5-1 van PEC Zwolle. In Boetnlaand vocht Hans Hateboer pittige duels uit, gaf Andreas Granqvist een assist en nam Morten Nordstrand afscheid van zijn Australische club.

Hans Hateboer stond zondagmiddag in de middencirkel van het Noordlease Stadion om afscheid te nemen van het publiek in Groningen. De verdediger speelt vanaf februari voor het Italiaanse Atalanta Bergamo en stond een dag eerder in Rome in de basisopstelling tegen AS Roma.
 
Belangrijke ingrepen
Hateboer pakte is het Olympisch Stadion van Rome knap een punt tegen de topclub uit de Italiaanse hoofdstad en staat met zijn ploeg nog altijd op de vijfde positie in de Serie A. Het was de derde wedstrijd van Hateboer voor zijn nieuwe ploeg, waarvan twee in de basis. De verdediger speelde 90 minuten, kreeg in de eerste helft een gele kaart, vocht pittige duels uit met toptegenstanders en was na rust belangrijk met diverse belangrijke ingrepen.
 
Morten Nordstrand speelde afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd voor de Newcastle Jets in Australië. De Deen voetbalde anderhalf jaar Down Under en verloor dit weekend in de laatste speelronde van de Australische A-League van koploper Sydney FC met 2-0. Daardoor eindigde zijn club op de tiende en laatste plaats in de competitie, niet het afscheid waarop de spits had gehoopt.
 
Assist
Andreas Granqvist vierde zondag zijn 32ste verjaardag en was een dag eerder al belangrijk voor zijn Russische ploeg Krasnodar. De Zweed gaf op bezoek bij Rubin Kazan de assist aan teamgenoot Smolov die de enige treffer van de wedstrijd maakte.
 
Granqvist kwam al slalommend met de bal aan de voet naar voren. Op de manier zoals de Groningers hem kennen uit wedstrijden tegen FC Utrecht en NAC Breda. De verdediger gaf de bal deze keer in plaats van op het doel te schieten. Krasnodar staat vierde in de Russische Premjer League.
 
Op schot
David Texeira maakte voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd in de Portugese competitie een treffer. Het werd de spits van Vitoria SC in de uitwedstrijd tegen Chaves niet moeilijk gemaakt toen na bijna een kwartier spelen zijn directe tegenstander uitgleed en de bal voor de voeten van de Uruguayaan belandde. Texeira dacht niet na en schoot hard met rechts in de lange hoek. De spits werd in de tweede helft bij een 3-0 voorsprong gewisseld. Het werd uiteindelijk 3-2 waardoor Vitoria zich handhaaft in de top van de competitie. 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’