Boetnlaand: Hateboer overwintert, Cassierra trefzeker

16 december 2019

FC Groningen kreeg aan het einde van de wedstrijd de grootste kans op de overwinning, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt in Den Haag. In Boetnlaand overwinterde Hans Hateboer met het Italiaanse Atalanta Bergamo miraculeus in de UEFA Champions League en maakte Mateo Cassierra zijn tweede competitiedoelpunt in Portugal.

Atalanta Bergamo leek, na een desastreus begin, een mooi avontuur in de Champions League snel te kunnen vergeten. De ploeg van verdediger Hans Hateboer pakte slechts één punt uit de eerste vier speelrondes, won de vijfde wedstrijd en ging het laatste duel in als nummer laatst van de groep. De Italianen moesten in Oekraïne winnen van Shakhtar Donetsk en waren daarnaast afhankelijk van de andere wedstijd in de poule tussen Manchester City en Dinamo Zagreb.
 
Feest
Atalanta Bergamo won op bezoek bij Shakhtar met liefst 3-0 en omdat ook Manchester City won op bezoek in Kroatië, bekerden de Italianen verder in de Champions League. Hateboer kwam als invaller in het veld in Oekraïne. De Groninger kwam alle zes groepsduels in actie, vier keer als basisspeler en tweemaal als invaller.

Atalanta werd bij thuiskomst, donderdagnacht om 3.00 uur, door duizenden uitzinnige supporters opgewacht op het vliegveld. In de achtste finales wacht het Spaanse Valencia. De ploeg kon het goede gevoel van de Europese overwintering niet vasthouden. Bologna was zondag in de Serie A met 2-1 te sterk voor Hateboer en zijn ploeggenoten.
 
Cassierra
Mateo Cassierra heeft zijn tweede doelpunt in het Portugese competitie te pakken. De spits van Belenenses zette zijn ploeg op voorsprong in de uitwedstrijd tegen Moreirense. Cassierra schoof na ruim een kwartier de bal beheerst onder de keeper door, 0-1. Nadat een ploeggenoot rood kreeg sloeg de wedstrijd om en won Moreirense uiteindelijk met 2-1. David Texeira zat niet bij de wedstrijdselectie van de thuisclub.

Laatste nieuws