Boetnlaand: Hateboer belangrijk, fraaie treffer Tibbling.

Maandag 11 december 2017 om 14:39

FC Groningen behaalde zondagmiddag onder winterse omstandigheden een punt op bezoek bij Roda JC. De Trots van het Noorden vocht zich terug van een achterstand, was op zoek naar meer, maar bleef steken op een gelijkspel. In Boetnlaand was Hans Hateboer Europees succesvol, leverden de goals van Suk Hyun Jun geen punten op en was ook Simon Tibbling trefzeker.

Hans Hateboer is bezig aan een zeer stabiel seizoen bij het Italiaanse Atalanta Bergamo. De verdediger kreeg afgelopen seizoen een half jaar om te wennen aan de Serie A en heeft zich dit voetbaljaar ontwikkeld tot onbetwiste basisspeler bij de middenmoter uit het noorden van het land.

Assist
Hateboer doet het niet alleen nationaal uitstekend bij zijn club, ook internationaal staat de door FC Groningen opgeleide speler zijn mannetje. Zo gaf Hateboer afgelopen donderdag tijdens de laatste groepswedstrijd thuis tegen Olympique Lyon een belangrijke assist bij de enige treffer van de wedstrijd. Hateboer probeerde in de beginfase van de wedstrijd een bal op het doel te volleren, maar vond het hoofd van een ploeggenoot die binnenkopte.

De back was zijn directe tegenstander en Oranje-international Memphis Depay veelvuldig de baas. Door de winst plaatste Atalanta zich als groepswinnaar voor de eerste knock-outronde van de Europa League. Daarin wacht het Duitse Borussia Dortmund. Hateboer neemt het vanavond in de Serie A op tegen Genoa.

Prachtige treffer
Simon Tibbling maakte zondagmiddag in de Deense Superliga een prachtige treffer voor zijn club Brøndby. De Zweed kreeg in de thuiswedstrijd tegen Aarhus de bal na 12 minuten spelen hard ingespeeld op de punt van het strafschopgebied. Tibbling controleerde knap, speelde zichzelf met een fraaie lichaamsschijnbeweging vrij en krulde de bal prachtig in de verre hoek. Zijn derde treffer dit seizoen, een persoonlijk record voor de middenvelder.

Brøndby leed wel puntenverlies omdat het een 2-0 voorsprong verspeelde. Tibbling werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Ondanks het gelijkspel, staat de ploeg van de voormalig FC’er nog wel bovenaan in de competitie. FC Midtjylland, de ploeg van Alexander Sørloth en Tim Sparv, kan de koppositie vanavond echter weer overnemen.

Twee goals
Troyes, de Franse ploeg van spits Suk Hyun Jun, stuntte afgelopen weekend bijna op bezoek bij AS Monaco. Met Suk in de basisopstelling kwam Troyes met 0-2 voor in het vorstendom. Suk strafte na 25 minuten spelen een fout van de keeper af door attent te reageren op een rebound.

Vijf minuten in de tweede helft werd de Zuid-Koreaan de diepte ingestuurd, leek de bal te hard, maar schoot de uitkomende doelman van buiten zijn strafschopgebied vol tegen de fanatiek doorlopende Suk aan. Daarna was het voor de spits een koud kunstje om zijn tweede van de avond te maken. Helaas voor de voormalig FC’er waren zijn doelpunten niet voldoende voor een resultaat. Door twee goals in de laatste vijf minuten, kwam Monaco alsnog langszij, 3-2.