string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Granqvist naar huis, rentree Jenssen.

Maandag 29 januari 2018 om 11:23

De thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo eindigde voor FC Groningen afgelopen zaterdag in een grote teleurstelling. De ruime voorsprong werd na rust weggegeven waardoor het 3-3 werd in het Noordlease Stadion. In Boetnlaand deze week veel transfernieuws en een vreemde rentree voor Ruben Jenssen in Duitsland.

Andreas Granqvist zorgde dit weekend voor wellicht het opmerkelijkste nieuws van deze transferwindow, terwijl hij pas in de zomer van club verandert. De Zweedse stopper begint aan zijn laatste maanden bij het Russische Krasnodar en keert na het WK van aankomende zomer terug naar huis. De voormalig captain van FC Groningen heeft voor 3,5 jaar getekend bij zijn eerste club Helsingborgs IF.
 
Granqvist hintte al langer op een terugkeer naar de club waar hij zijn carrière begon, maar Helsingborgs komt uit op het tweede niveau in Zweden. De centrumverdediger werd enkele maanden geleden juist uitgeroepen tot Zweeds voetballer van het jaar en moet de nationale ploeg deze zomer als aanvoerder naar WK-succes leiden. Toch heeft Granqvist besloten deze zomer al terug te keren bij de club uit zijn jeugd. Er is tevens overeengekomen dat hij ook na zijn actieve carrière aan de club verbonden blijft.
 
Nieuw avontuur
Een andere voormalig FC’er wisselde deze week al van werkgever en voegt een mooi nieuw hoofdstuk toe aan zijn avontuurlijke carrière. Spits David Texeira tekende een contract voor anderhalf jaar bij het Cypriotische AEL Limassol. De aanvaller komt over van het Portugese Vitoria Guimarães.
 
Texeira kende afgelopen seizoen een goede fase in Portugal waarin hij met belangrijke goals een groot aandeel had in het behalen van de Europa League. Dit seizoen kwam de Uruguayaan minder aan spelen toe. Na avonturen in Argentinië, Nederland, Amerika, Turkije en Portugal, voegt Texeira in Cyprus een nieuw avontuur toe aan zijn voetbalcarrière.
 
Rentree
Ruben Jenssen kende afgelopen week een zorgelijke terugkeer bij 1 FC Kaiserslautern. De Duitse ploeg, die Jenssen voor een half jaar huurt van FC Groningen en waar hij al eerder voor speelde, moest het midweeks opnemen tegen Darmstadt. Jenssen begon in de basisopstelling en kreeg al vroeg in de wedstrijd een gele kaart. Beide ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in, maar kwamen niet meer terug het veld op.
 
Tijdens de pauze werden er fysieke ongemakken geconstateerd bij trainer Jeff Strasser, waardoor hij met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd en de wedstrijd werd gestaakt. Zaterdag speelde Jenssen voor het eerst weer een thuiswedstrijd met Kaiserslautern, dat laatste staat in de tweede Bundesliga. Koploper Fortuna Düsseldorf kwam op bezoek. Hoewel de thuisploeg nog wel op voorsprong kwam, werd de wedstrijd met 3-1 verloren. Jenssen werd na ruim een uur spelen gewisseld.
 
Grote waarde
HSV pakte in de Bundesliga een punt op bezoek bij RB Leipzig door met 1-1 gelijk te spelen. Filip Kostic begon in de basis en speelde de gehele wedstrijd. De Serviër maakte na een half uur spelen de gelijkmaker. Kostic werd de diepte in gestuurd, kapte de keeper uit en schoof gemakkelijk binnen. Koploper Bayern München won in eigen huis ruim van 5-2 van Hoffenheim. Arjen Robben was met twee assists van grote waarde voor zijn ploeg.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’