Boetnlaand: Granqvist mist, Pedersen juicht

4 december 2017

FC Groningen pakte zaterdagavond op fraaie wijze drie punten in Den Haag. Thuisploeg ADO werd met liefst 3-0 verslagen. In Boetnlaand kon Nicklas Pedersen juichen, haalde Andreas Granqvist opgelucht adem en was er pech voor Matias Cahais.

Andreas Granqvist ontwikkelde zich naast een robuuste verdediger ook als ware strafschopspecialist in Groningen. De Zweedse stopper maakte in zijn laatste seizoen bij de Trots van het Noorden liefst 11 treffers waarvan een groot gedeelte uit benutte penalty’s afkomstig was. Granqvist heeft zijn status als specialist in Rusland echter nog niet kunnen waarmaken.
 
Penalty
Zijn club Krasnodar kreeg zondagmiddag bezoek van Akhmat Grozny en stond bij rust verrassend met 0-2 achter. Nadat oud-Feyenoorder Smolov vlak na de pauze iets terug deed voor Krasnodar, kreeg de ploeg na ongeveer een uur spelen de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen via een strafschop. Hoewel aanvoerder Granqvist al vaker een strafschop had gemist voor Krasnodar – en al een tijdje geen penalty meer had genomen bij de Russen – ging hij toch achter de bal staan.
 
Oog in oog met keeper Gudiev schoot Granqvist opnieuw niet raak. Gelukkig voor de voormalig-Groninger kwam zijn ploeg tien minuten later alsnog op gelijke hoogte en zorgde invaller Joaozinho in blessuretijd met een treffer voor drie punten 3-2. Door de winst blijft Krasnodar op een zesde plaats staan in de Premjer Liga en houdt het uitzicht op de top.
 
Goals
Nicklas Pedersen beleefde zaterdag een prachtige avond in de Belgische Eerste Klasse. De Deense spits vertrok vanuit Groningen naar KV Mechelen en is via omzwervingen bij AA Gent en KV Oostende terug op het oude nest in Mechelen. In de thuiswedstrijd tegen Genk trof de aanvaller tweemaal het doel.
 
Pedersen liep na twaalf minuten spelen goed vrij in het centrum, kreeg de bal in de loop aangespeeld richting het doel en rondde keurig met rechts af, 1-0. Aan het slot van de eerste helft stond Pedersen op de goede plaats toen een bal vanaf rechts werd teruggelegd en de spits doeltreffend kon uithalen. Zijn tweede van de avond en derde van het seizoen. Mechelen won uiteindelijk met 3-2 en pakte belangrijke punten. Ondanks de winst staat het nog altijd één-na-laatste in de Belgische competitie, maar houdt het aansluiting met de ploegen daarboven.
 
Blessure
Matias Cahais zal met gemengde gevoelens terugkijken op afgelopen weekend. De Argentijnse stopper, die tussen 2007 en 2009 door FC Groningen werd gehuurd, speelt dit seizoen in eigen land voor Olimpo. Cahais startte in de thuiswedstrijd tegen Chacarita Juniors in de basisopstelling, maar moest zich al na een half uur spelen vanwege een kuitblessure laten vervangen. Olimpo won wel met 2-0 en staat 24ste in de Argentijnse hoogste divisie, die liefst 28 ploegen telt.

Laatste nieuws