string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: goals voor Van Dijk en Suk.

Maandag 24 december 2018 om 11:54

FC Groningen sloot het kalenderjaar 2018 zaterdagavond af met een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Fortuna Sittard. Daardoor gaat de Trots van het Noorden als vijftiende de winterstop in. In de laatste Boetnlaand van de eerste seizoenshelft aandacht voor een succesvolle Virgil van Dijk en een scorende Suk Hyun-Jun.

Virgil van Dijk behoort tegenwoordig tot de beste centrale verdedigers van de wereld. De stopper van Liverpool schittert wekelijks in de Engelse Premier League en kan prachtige statistieken overleggen.
 
Fraaie voetbeweging
De verdediger won vrijdagavond op bezoek bij Wolverhampton Wanderers met 2-0, de elfde clean sheet voor Liverpool in achttien competitieduels. Van Dijk was niet alleen vanwege zijn defensieve kwaliteiten belangrijk in de wedstrijd tegen de Wolves. De verdediger maakte na ruim een uur spelen de tweede treffer van Liverpool.
 
Van Dijk rondde een voorzet vanaf de zijkant met een fraaie voetbeweging af. Zijn eerste competitiedoelpunt voor Liverpool, waar hij sinds een volledig kalenderjaar onder contract staat. De ploeg van Van Dijk gaat aan kop in Engeland en heeft vier punten voorsprong op concurrent Manchester City.
 
Eerste doelpunt
Suk Hyun Jun speelt dit seizoen in de Franse Ligue 1 voor Stade Reims. De spits kende een lastige start bij zijn nieuwe club, maar heeft sinds deze maand een vaste basisplaats. De Zuid-Koreaan betaalde afgelopen weekend het vertrouwen van zijn coach terug door zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. Suk verstoorde samen met zijn ploeggenoten de opbouw van tegenstander Caen, dat hierdoor de bal snel verloor. De spits werd vrijgespeeld en rondde koelbloedig af.
 
Halverwege de eerste helft in het thuisduel liep Suk een blessure op waardoor hij zich uiteindelijk in de rust moest laten vervangen. Reims en Caen speelden met 2-2 gelijk. De ploeg van Suk, die tot op heden in 14 van de 19 wedstrijden meespeelde, staat in de middenmoot op een negende plaats.
 
Finaleplaats
Marcus Berg haalde deze week verrassend de finale van het WK voor clubteams met zijn ploeg Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten. Midweeks versloeg het River Plate uit Argentinië mede door een vroege goal van de Zweedse spits. Zaterdag was Real Madrid in de eindstrijd een maatje te groot. Al Ain verloor met 4-1, Berg speelde 75 minuten mee in de finale en kan met twee belangrijke goals in vier wedstrijden terugkijken op een goed toernooi.
 
Winterstop
Net als FC Groningen heeft de rubriek Boetnlaand ook winterstop. Na het 18e speelweekend in de Eredivisie, waarin FC Groningen op zaterdag 19 januari in het Hitachi Capital Mobility Stadion speelt tegen Heracles Almelo, is Boetnlaand weer terug.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’