Boetnlaand: Goals voor Chery, Zivkovic debuteert

8 april 2019

De goal van Paul Gladon leverde FC Groningen zaterdagavond wederom drie punten op in een thuiswedstrijd (1-0). Excelsior was de zevende tegenstander op rij die puntloos het veld van het Hitachi Capital Mobility Stadion verliet. In Boetnlaand eiste Tjaronn Chery een hoofdrol op, was er verdriet bij Maikel Kieftenbeld en jubileerde Johan Kappelhof.

Met competitiedoelpunt nummer acht en negen zorgde Tjaronn Chery bij zijn Turkse ploeg Kayserispor voor vreugde in de uitwedstrijd op bezoek bij Sivasspor. De spelmaker was na een half uur spelen met een droge knal van net buiten het zestienmetergebied voor de eerste keer in het duel trefzeker.
 
Chery had niet lang nodig voor zijn tweede treffer van de middag, want drie minuten later was de voormalig FC’er de meest vooruitgeschoven man tijdens een snelle counter. Chery werd in de diepte gestuurd, liep zijn directe tegenstander er gemakkelijk uit en schoof de bal simpel onder de uitkomende keeper door. Kayserispor won met 3-1 en klom naar de achtste plaats in de Turkse Super Lig.
 
Blessure
Maikel Kieftenbeld was minder fortuinlijk afgelopen weekend. De middenvelder begon zaterdag met zijn ploeg Birmingham City in de basisopstelling tegen promotie-kandidaat Leeds United. Birmingham won in eigen huis met 1-0, maar verloor haar belangrijke middenvelder. Kieftenbeld moest na bijna een uur spelen met een brancard van het veld en raakte op het oog behoorlijk geblesseerd. Medisch onderzoek moet komende dagen uitwijzen wat de precieze schade is bij de voormalig aanvoerder van FC Groningen.
 
MLS
Johan Kappelhof speelde in Amerika zijn honderdste competitiewedstijd voor Chicago Fire. De ploeg ging op bezoek bij Toronto FC en speelde met 2-2 gelijk. Kappelhof is bezig aan zijn vierde seizoen in de MLS en is een onbetwiste basisspeler. Danny Hoesen was afgelopen seizoen ook basisspeler bij San Jose Earthquakes, maar moet het dit seizoen voornamelijk doen met invalbeurten.
 
De spits mocht afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen (speelronde 5) aan de start verschijnen. Hoesen was direct trefzeker voor zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Portland Timbers. Na ruim een half uur spelen reageerde de aanvaller attent op een rebound en kon zodoende zijn eerste treffer van deze competitie maken. Het team van Hoesen won met 3-0 en pakte de eerste punten van het seizoen.
 
Debuut
Richairo Zivkovic transfereerde afgelopen winter van het Belgische KV Oostende naar het Chinese Changchun Yatai, uitkomend op het één-na-hoogste niveau. Zivkovic maakte afgelopen weekend zijn eerste speelminuten voor de Chinese ploeg. De spits begon in de thuiswedstrijd tegen Inner Mongolia Zhongyou FC in de basisopstelling en ging met 2-0 onderuit. 

Laatste nieuws