Boetnlaand: Goals Suárez, nieuw contract Van der Velden

18 december 2017

FC Groningen verloor zondagmiddag met 2-0 op bezoek bij Excelsior en gaf zodoende het goede midweekse resultaat tegen koploper PSV geen passend vervolg. In Boetnlaand kondigde Nick van der Velden contractverlenging aan en schoot Luis Suárez met scherp.

FC Barcelona gaat fier aan kop in de Spaanse Primera Divisíon. De Catalanen hebben een voorsprong van zes punten op nummer 2 Atlético Madrid. Deportivo La Coruña kwam afgelopen weekend op bezoek in Camp Nou en voormalig Groningen-spits Luis Suárez eiste een belangrijke rol op in de met 4-0 gewonnen wedstrijd.
 
Doelpunten
De Uruguayaan was twee keer trefzeker in de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar voor FC Barcelona. Suárez kon na ongeveer een half uur spelen eenvoudig binnen tikken nadat ploeggenoot Messi niet zelfzuchtig was en de bal oog in oog met de keeper breed gaf. De voormalige FC’er leek op slag van rust nogmaals te scoren, maar zijn inzet werd al dan niet voor de doellijn gekeerd.
 
Suárez kon vlak na de pauze toch zijn tweede treffer van de avond maken. De aanvaller liep goed door en rondde een lage voorzet van de rechterkant keurig af bij de tweede paal. Hoewel de Uruguayaan moeilijk op gang kwam dit seizoen, was dit zijn negende competitietreffer van dit voetbaljaar. Komend weekeinde gaat Barcelona op bezoek bij rivaal Real Madrid.
 
Nieuw contract
Nick van der Velden kreeg in de herfst van zijn carrière via het Schotse Dundee United zijn zo gewenste buitenlandse avontuur. Na een jaar Schotland leek de voormalig FC’er zijn schoenen definitief in de kast op te bergen, maar hij kwam op dat besluit terug toen zich een avontuur in Indonesië aandiende bij Bali United.
 
Na een prachtig eerste seizoen waarin lang werd meegestreden om het kampioenschap en uiteindelijk plaatsing voor de Aziatische Champions League werd bewerkstelligd, werd deze week duidelijk dat Van der Velden zijn carrière met minimaal nog een jaar verlengd. De aanvaller tekende een nieuw contract bij Bali United en is alweer in de voorbereiding op het aankomende seizoen.
 
Cyprus
Omonia Nicosia herstelde zich dit weekend enigszins van de twee achtereenvolgende nederlagen die het leed in de Cypriotische competitie. Op bezoek bij hekkensluiter Ethnikos Achna speelde de ploeg van Hedwiges Maduro en Jarchinio Antonia met 2-2 gelijk.
 
Beide ex-Groningers stonden in de basisopstelling en zagen dat hun ploeg twee keer van een achterstand terugkwam. Voor Maduro was het zijn eerste basisplaats in bijna twee maanden tijd. Omonia Nicosia staat achtste in een competitie met veertien ploegen en heeft 20 punten verzameld uit 15 duels.

Laatste nieuws