string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: ‘Goals, goals en feest’.

Maandag 12 december 2016 om 13:48

FC Groningen won afgelopen vrijdag dik verdiend in eigen huis van Roda JC Kerkrade met 2-0. Die uitslag had hoger kunnen zijn wanneer de Trots van het Noorden efficiënter was omgegaan met de kansen. In Boetnlaand waren diverse voormalig FC’ers zeer scherp voor het doel en was er feest voor Stefano Magnasco in Chili.

De goals van oud-Groningers waren dit weekend niet op één hand te tellen. Zoals wel vaker dit seizoen scoorden Arjen Robben en Luis Suárez wederom voor hun ploegen Bayern München en FC Barcelona.
 
Basisdebuut
Ook David Texeira was trefzeker. De Uruguayaan had bij zijn Portugese ploeg Vitoria SC voor het eerst een basisplaats en betaalde het vertrouwen van zijn coach met een kopdoelpunt na 3 minuten. Zijn eerste goal in Portugese dienst. Vitoria won op bezoek bij Boavista met 2-1. Tim Matavz bekroonde zijn rentree in de basis voor het Duitse Nürnberg met een treffer tegen Fortuna Düsseldorf en wist met zijn ploeg met 2-0 te winnen.
 
De winnende
Drie voormalig aanvallers van FC Groningen maakten dit weekend het enige doelpunt in hun wedstrijd. Filip Kostic schoot Hamburger SV in de Duitse Bundesliga naar drie belangrijke punten door attent te reageren op een rebound. De Serviër kreeg een terugkerende bal vanaf de paal voor zijn rechtervoet en schoot beheerst in de lange hoek waardoor Augsburg met 1-0 werd verslagen.
 
Matias Jones krulde in Uruguay voor River Plate Montevideo een vrije trap vanaf randje 16 op fraaie wijze in de bovenhoek, waardoor zijn ploeg met 1-0 won op bezoek bij CA Cerro. Marcus Berg maakte voor het Griekse Panathinaikos de enige treffer op bezoek bij Atromitos. De Zweed schoot de bal op slag van rust in twee instanties hard tegen de touwen.
 
Kampioen
Stefano Magnasco vierde afgelopen donderdag al feest in Chili. Zijn club Universidad Catolica mag zich namelijk BiCampeones noemen. Dat betekent dat ze de titel in het land prolongeerden. De competitie in Chili is opgedeeld in twee fases (torneos), Apertura en de Clausura. Nadat de ploeg afgelopen zomer de Clausura al winnend afsloot, werd donderdag de Apertura gewonnen. Het is de eerste keer in de historie van de club dat twee ‘torneos’ achtereen worden gewonnen.
 
Magnasco zat in de kampioenswedstrijd tegen Deportes Temuco, die met 2-0 werd gewonnen, niet bij de selectie. De back moest aan het einde van de competitie lange tijd boeten na een rode kaart, maar is inmiddels weer speelgerechtigd. Magnasco kwam deze competitie, bestaande uit 15 speelronden, 8 keer in actie.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’