Boetnlaand: Goals, assists en een debuut.

Maandag 28 augustus 2017 om 12:20

FC Groningen heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De Trots van het Noorden versloeg in het eigen Noordlease Stadion FC Utrecht met 2-1. In Boetnlaand stond Arjen Robben voor het eerst dit voetbaljaar in de basis en waren er diverse assists en goals van voormalig FC’ers.

Arjen Robben was zondagmiddag aandachtig toeschouwer tijdens de overwinning van FC Groningen op FC Utrecht. Een dag daarvoor stond de aanvoerder van Oranje voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling van zijn club Bayern München op bezoek bij Werder Bremen.

Robben speelde ruim een uur mee bij de Duitse kampioen. De aanvaller werd na ruim een uur spelen bij een 0-0 tussenstand naar de kant gehaald. Bayern won het duel uiteindelijk met 0-2. De ploeg van Robben is met zes punten uit twee duels nog zonder puntverlies in de Bundesliga.

Goals
Nick van der Velden speelt tegenwoordig op Bali in de Indonesische competitie. De aanvaller van Bali United scoorde afgelopen weekend in de 6-1 thuisoverwinning op Mitra Kukar. Van der Velden maakte vlak voor rust via een strafschop zijn vierde treffer van het seizoen. Man of the Match werd de voormalig FC’er er niet mee, zijn ploeggenoot Sylvano Comvalius zorgde namelijk voor de overige vijf treffers.

Gibril Sankoh ging dit weekend met zijn Chinese ploeg Meizhou Hakka FC op bezoek bij Shanghai Shenxin. De verdediger zag dat zijn team met een 2-0 achterstand de rust in ging, maar in de tweede helft goed terug kwam. Sankoh zorgde drie minuten voor tijd zelf voor de 2-2, waardoor een duur punt werd meegenomen. Meizhou Hakka FC staat met nog zeven speelrondes te gaan op twee punten van de veilige veertiende plaats in de competitie.

Assists
Albert Rusnak kende een goede week in de Verenigde Staten. De Slowaak was midweeks belangrijk voor zijn ploeg Real Salt Lake in de 4-0 overwinning op San Jose Earthquakes van Danny Hoesen. Rusnak gaf twee assists en scoorde zelf ook nog een treffer. Zondag werd in eigen huis met 4-1 gewonnen van Colorado Rapids en weer gaf Rusnak bij de 1-0 een beslissende voorzet.

Giliano Wijnaldum speelde een rol al aangever in de wedstrijd van Philadelphia Union thuis tegen Atalanta United. De back bracht na 18 minuten spelen een afgeslagen bal weer goed in en vond daarmee landgenoot Roland Alberg, die scoorde. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Debuut
Matias Cahais is na omzwervingen in Chili, Colombia en Mexico weer terug in zijn vaderland Argentinië. De verdediger debuteerde zondagavond voor zijn nieuwe ploeg Olimpo. Cahais moest op bezoek bij de club van zijn jeugd, Boca Juniors, en ging in de eerste competitieronde met 3-0 onderuit tegen de topclub.