Boetnlaand: Goal voor Itakura, Kappelhof debutant.

Maandag 21 maart 2022 om 16:00

FC Groningen knokte zich afgelopen zondag naar een schitterend resultaat met de 3-1 winst in en tegen Utrecht. In Boetnlaand deze week aandacht voor een scorende Ko Itakura en een debutant in de Verenigde Staten.

Schalke 04 boekte afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning in de jacht op promotie naar de Bundesliga. De club uit Gelsenkirchen versloeg Hannover96 in eigen huis met 2-1. Ko Itakura zette zijn ploeg vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. De Japanse verdediger scoorde vanuit een hoekschop.

De international van Japan die zijn eerste Europese avontuur in Groningen beleefde en afgelopen seizoen werd gekroond tot Speler van het Jaar, scoorde dit seizoen al drie keer voor de topclub spelend in de 2. Bundesliga. Schalke staat met 47 punten uit 27 wedstrijden op een vierde plaats. Om kans te maken op promotie zal Itakura met zijn ploeggenoten nog een plekje moeten stijgen. Het gat met de nummer 3 is één punt. Het gat met de plaatsen die rechtgeven op directe promotie bedraagt vier punten.

Johan Kappelhof debuteerde afgelopen weekend voor zijn nieuwe club Real Salt Lake in de Verenigde Staten. De verdediger die in 2015 bekerwinnaar werd met FC Groningen is bezig aan zijn zevende jaar in Amerika. Na zes seizoenen Chicago Fire, maakte Kappelhof vlak voor de start van het huidige seizoen de overstap naar Real Salt Lake. De verdediger begon afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Nashville SC in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd. Real Salt Lake won met 2-1 en is dit seizoen met drie overwinningen en één gelijkspel nog altijd ongeslagen.

In dezelfde competitie – de Major League Soccer – namen voormalig ploeggenoten Danny Hoesen en Albert Rusnak het tegen elkaar op. Rusnak speelt tegenwoordig bij Seattle Sounders terwijl Hoesen voor het tweede seizoen onder contract staat bij Austin. Hoesen zat voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie en bleef 90 minuten lang op de bank. Rusnak stond in de basisopstelling en speelde ruim een uur. Het duel eindige in 1-1.

Filip Kostic was vorige week belangrijk met een treffer in de eerst wedstrijd van de achtste finales in de Europa League tussen zijn ploeg Eintracht Frankfurt en Betis Sevilla. Afgelopen donderdag eiste de Servische international weer een hoofdrol op. Betis had in de return vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd gescoord, waardoor de wedstrijd een verlening nodig had. Het duel leek af te stevenen op strafschoppen, maar in de blessuretijd van de tweede helft van de verlenging werd een voorzet van Kostic in eigen doel gewerkt, waardoor Eintracht zich plaatste voor de kwartfinales van het Europese toernooi.

Jonas Ivens is al langere tijd gestopt met zijn actieve carrière en heeft zich op het coachingvak. De voormalig verdediger is tegenwoordig assistent-trainer bij de Franse Monaco. De Monegasken wonnen in eigen huis met liefst 3-0 van koploper Paris Saint Germain en zijn opgeklommen naar de zevende plaats in de Franse Ligue 1.