Boetnlaand: Goal Strunck, promotie Veldwijk

30 november 2020 / vandaag

FC Groningen pakte zondagmiddag op overtuigende wijze drie punten in de thuiswedstrijd tegen Willem II. De Trots van het Noorden speelde dominant en creëerde veel kansen. Ahmed El Messaoudi maakte na rust de enige treffer van het duel. In Boetnlaand scoorde Nicklas Strunck, promoveerde Lars Veldwijk en nam Stefano Magnasco na lange tijd afscheid van zijn club.

Nicklas Strunck wordt dit seizoen door FC Groningen verhuurd aan Esbjerg. De Deen staat sinds zijn tijdelijke overgang naar de club uit zijn thuisland steevast in de basisopstelling. Strunck maakte afgelopen weekend zijn eerste doelpunt namens Esbjerg. De huurling scoorde vlak na rust op bezoek bij Køge en bracht zijn ploeg op 0-1. Uiteindelijk won Esbjerg met 2-0. Door de winst handhaaft Esbjerg zich in de top van de competitie, het tweede niveau in Denemarken.
 
Strunck nam het in de wedstrijd op tegen een voormalig FC’er. Lorenzo Burnet debuteerde namens Køge en speelde ruim een uur mee. De bekerwinnaar van 2015 staat sinds enkele weken onder contract in Denemarken. 
 
Promotie
Lars Veldwijk heeft een bijzonder voetbaljaar achter de rug. De spits vertrok uit Nederland naar Zuid-Korea waar hij de eerste maanden speelde voor Jeonbuk op het hoogste niveau. Veldwijk stapte halverwege het Zuid-Koreaanse voetbalseizoen echter over naar Suwon FC uitkomend in de K-League 2. Daar trof de spits in 17 wedstrijden vijf keer doel en had de spits een belangrijk aandeel in de goede prestaties van Suwon. Afgelopen weekend speelde Suwon gelijk tegen Gyeongnam in de play-offs om promotie. Veldwijk deed een uur mee in dat duel. Het doelpunt voor Suwon viel pas tien minuten in blessuretijd en het gelijkspel betekende uiteindelijk promotie voor de club naar het hoogste niveau.
 
Nieuwe club
Stefano Magnasco heeft een nieuwe club in Chili. De back nam eerder deze maand afscheid bij Universidad Catolica. De club waar Magnasco zijn opleiding genoot voordat hij naar FC Groningen kwam in 2012 en de club die hem na ruim twee jaar Trots van het Noorden weer overnam. Magnasco was met vier kampioenschappen en een bekerwinst zeer succesvol bij Universidad Catolica en schreef met het winnen van de prijzen geschiedenis bij de club uit de hoofdstad Santiago. De Chileen vervolgt zijn carrière in eigen land bij La Serena. De verdediger heeft zijn debuut voor zijn nieuwe ploeg inmiddels al gemaakt.

Veldwijk
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws