Boetnlaand: ‘Goal Robben, seizoensrecord Letschert’.

Maandag 13 februari 2017 om 11:42

FC Groningen verloor zaterdagavond met 2-0 van koploper Feyenoord en leed de eerste nederlaag in ruim twee maanden tijd. In Boetnlaand trok Arjen Robben op de valreep een overwinning over de streep en was de wedstrijd van Timo Letschert wel heel snel afgelopen.

Arjen Robben bewees zaterdag als invaller zijn waarde voor Bayern München. De koploper in de Duitse Bundesliga kende een lastige middag op bezoek bij FC Ingolstadt 04. Robben kwam een kwartier voor tijd in het veld bij een 0-0 tussenstand en Bayern kwam pas in de laatste minuut van de wedstrijd eindelijk op voorsprong.

Goede combinatie
Robben schoot het duel vervolgens na een minuut in extra tijd definitief in het slot door de 2-0 te maken. De aanvaller zette een goede combinatie op door het hart van de verdediging en rondde kundig af. Door de winst het gat tussen koploper Bayern en belager RB Leipzig opgelopen tot zeven punten. Leipzig verloor thuis namelijk van HSV waar Filip Kostic in de basis stond. Het werd liefst 3-0 voor de club uit Hamburg, waardoor de ploeg van Kostic zich naar een 15e plaats op de ranglijst werkte. Een positie die aan het einde van het seizoen lijfsbehoud zou betekenen.

Rode kaart
Timo Letschert kende een slecht weekend in Italië. De verdediger van Sassuolo begon in de basis en werd al na drie minuten van het veld gestuurd tijdens de thuiswedstrijd tegen Chievo Verona. Letschert bracht binnen het strafschopgebied een doorgebroken speler ten val. Het was de snelste rode kaart in de Serie A van dit seizoen.

De penalty werd gemist, Sassuolo kwam later in de eerste helft nog op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-1. Atalanta Bergamo wist op bezoek bij Palermo wel te winnen, 3-1. Hans Hateboer zat voor de tweede keer bij de wedstrijdselectie, maar kwam nog niet in actie voor zijn nieuwe ploeg.

Hattrick
Het Griekse Panathinaikos weet na driemaal een gelijkspel in de Super League weer wat winnen is. De ploeg van spits Marcus Berg won met 4-0 van Panaitolikos. Berg was met drie treffers in de tweede helft de matchwinner. De Zweed staat na 19 duels op 12 doelpunten in de competitie. Panathinaikos staat op een vierde plaats van de ranglijst.