Boetnlaand: Goal Hateboer, stunt Reijnen

12 november 2018

FC Groningen won zondagmiddag de Derby van het Noorden afgetekend met 2-0 tegen sc Heerenveen. Django Warmerdam en Ritsu Doan maakten twee prachtige doelpunten voor de Trots van het Noorden. In Boetnlaand vierde Hans Hateboer feest in Italië, was Filip Kostic belangrijk in Duitsland en stuntte Etiënne Reijnen in Israël.

Hans Hateboer nam het in de Italiaanse Serie A met zijn Atalanta Bergamo op tegen topclub Internazionale. De back stond in eigen huis voor de negende keer dit seizoen in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd.
 
Doelpunt
Atalanta was heer en meester in de wedstrijd tegen de buren uit Milaan. Hateboer speelde een hoofdrol in de wedstrijd die uiteindelijk met 4-1 werd gewonnen. Na acht minuten spelen zette de back uit Beerta zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.
 
Hateboer snelde over de rechterflank naar de goal en gleed een voorzet van de linkerkant bij de tweede paal zeer attent binnen. Het was tweede competitiedoelpunt voor de international van Oranje. Door de winst klom Atalanta Bergamo naar de achtste plaats van de ranglijst.
 
Assist
Filip Kostic had een mooi aandeel in de winst die Eintracht Frankfurt afgelopen zondag behaalde in eigen stadion. Schalke 04 werd met liefst 3-0 verslagen. Kostic stelde ruim een kwartier voor tijd een ploeggenoot in staat om te scoren. De buitenspeler omspeelde aan de linkerkant langs zijn tegenstander op prachtige wijze, hield het overzicht en bediende zijn ploeggenoot op maat.
 
De derde assist voor de Serviër dit seizoen in de Bundesliga. Kostic, die nog niet scoorde in de competitie, kreeg in blessuretijd een publiekswissel. Door de winst nestelt Eintracht Frankfurt zich in de top van de Bundesliga en staat het op een vierde plaats.  
 
Stunt
Etiënne Reijnen stuntte afgelopen weekend in Israël. De verdediger van Maccabi Haifa zag afgelopen week zowel coach Fred Rutten als voormalig FC’er Mo Allach, die de rol als technisch directeur vertolkte bij de club, opstappen. Onder leiding van de nieuwe coach werd zondag verrassend gewonnen op bezoek bij Hapoel Hadera, dat tot dan toe tweede stond in de competitie.
 
De ploeg van Reijnen won met 2-1. De verdediger stond in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd. Maccabi Haifa staat achtste in de Israëlische Ligat Ha’al. De voormalig FC’er kwam tot nu toe in zeven van de tien competitiewedstrijden in actie voor zijn club.

Laatste nieuws