Boetnlaand: Fraaie goal Veldwijk, rentree Kieftenbeld.

Dinsdag 06 april 2021 om 16:00

Een fantastisch schot van Mo El Hankouri in de slotfase van de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo leverde FC Groningen afgelopen zaterdag drie punten op. Voor het eerst in ruim tien jaar nam de Trots van het Noorden weer eens de volle buit mee vanuit Venlo. In Boetnlaand scoorde Lars Veldwijk en maakte Maikel Kieftenbeld een succesvolle rentree.

Lars Veldwijk heeft zijn eerste goal van dit seizoen in de Koreaanse K-League te pakken. De spits van FC Suwon rondde zondag in de thuiswedstrijd tegen Jeju een aanval af met een fraaie stift. Veldwijk zette daarmee zijn ploeg vlak na rust op een 1-0 voorsprong. De spits werd ruim twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald en zag vanaf de bank dat zijn ploeg in blessuretijd de winnende 2-1 maakte. Hiermee was de eerste overwinning van de promovendus in speelronde 7 een feit.

Kopdoelpunten
Tjaronn Chery maakte afgelopen weekend zijn achtste competitiegoal in Israël. De spelmaker kopte zijn ploeg Maccabi Haïfa na twintig minuten spelen op voorsprong tegen Maccabi Petah Tikva. Het was de tweede achtereenvolgende keer dat de 1.71 meter lange Chery met het hoofd scoorde. Het kopdoelpunt was echter niet genoeg voor de winst want het duel eindigde in 1-1. Daardoor staat de ploeg van Chery nu één punt achter op koploper Maccabi Tel Aviv.

Ook Charlison Benschop scoorde het afgelopen paasweekend met zijn hoofd. De aanvaller van het Cypriotische Apollon Limassol kwam een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen in de topper tegen AC Omonia. Benschop kopte ruim in blessuretijd de 1-0 tegen de touwen, waardoor zijn ploeg drie punten inliep op de concurrent. Het verschil tussen koploper Omonia en achtervolger Apollon is daardoor nog slechts één punt.

Rentree
Maikel Kieftenbeld maakte afgelopen week een succesvolle rentree bij het Engelse Millwall. De middenvelder stapte halverwege het seizoen vanuit Birmingham over naar de club uit Londen. Kieftenbeld begon eind januari vier keer in de basisopstelling bij zijn nieuwe club in slechts elf dagen tijd, maar raakte daarna geblesseerd.

Kieftenbeld is na bijna twee maanden blessureleed weer helemaal fit. Afgelopen vrijdag viel de voormalig captain van de FC vlak voor tijd in tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen Rotherham. Op tweede paasdag was Kieftenbeld aan het begin van de tweede helft invaller in de met 2-1 gewonnen wedstrijd op bezoek bij Stoke City. Door de zes punten klom Millwall naar de negende plaats in het Championship.

Terugkeer
Marcus Berg maakte vorige week bekend dat hij aan het einde van het huidige seizoen terugkeert bij IFK Göteborg. De spits begon zijn carrière bij de club uit Zweden en werd in 2007 als opvolger van Luis Suárez naar Groningen gehaald. Na twee succesvolle seizoenen bij de Trots van het Noorden, waarin Berg zich ontwikkelde tot Zweeds international, schitterde de aanvaller onder meer bij het Duitse Hamburger SV, de Griekse topclub Panathinaikos en de Russische Champions League-deelnemer Krasnodar.