Boetnlaand: Flitsende start Benschop, nieuw avontuur Cristovao.

Maandag 27 januari 2020 om 13:35

FC Groningen vocht zich afgelopen weekend naar een prachtige overwinning op Ajax. De koploper uit Amsterdam werd in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-1 verslagen. Een resultaat dat met groot gejuich werd ontvangen. In Boetnlaand begon Charlison Benschop uitstekend aan zijn avontuur op Cyprus en was Filip Kostic trefzeker.

Charlison Benschop transfereerde eerder deze maand van FC Groningen naar Cyprus waar de aanvaller is gaan spelen voor Apollon Limassol. De international van Curaçao is zijn avontuur goed begonnen. Benschop debuteerde midweeks voor zijn nieuwe club in de bekerwedstrijd tegen APOEL Nicosia en had slechts vier minuten nodig om zijn eerste doelpunt te maken. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd en genoeg voor de winst.

Benschop debuteerde zaterdagavond voor Apollon Limassol in de competitie. Wederom trof de spits doel. Na veertien minuten spelen schoot hij de 2-0 tegen de touwen. Benschop werd in de rust gewisseld en zag dat de thuiswedstrijd tegen Ethnikos Ahnas in 3-2 winst eindigde.

Knappe overwinning
Eintracht Frankfurt pakte zaterdag in eigen huis een knappe overwinning op RB Leipzig. De ploeg van voormalig FC’er Filip Kostic versloeg in eigen huis de koploper met 2-0. Kostic schoot in blessuretijd de wedstrijd in het slot. De aanvaller perste er in de 94ste minuut nog een fikse sprint uit en kwam zodoende voor de goal waar hij een lage voorzet kundig afrondde. Het tweede competitiedoelpunt van Kostic dit Bundesliga-seizoen. Eintracht Frankfurt klom door de winst naar een negende plaats op de ranglijst.

Leandro Bacuna speelde dit weekend een voor hem bijzondere wedstrijd. De middenvelder ging met Cardiff City op bezoek bij Reading voor een duel in het FA Cup toernooi. Bacuna werd afgelopen winter door Cardiff overgenomen van Reading. Cardiff had de beste kansen in het Madejski Stadium, maar de wedstrijd eindigde in 1-1 waardoor beide ploegen elkaar binnenkort nogmaals treffen voor een replay.

Nieuw avontuur
Alexander Cristovao is begonnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn avontuurlijke voetballoopbaan. De aanvaller uit de opleiding van FC Groningen speelde na zijn debuut in het betaalde voetbal namens de Trots van het Noorden al in; Angola, Servië, Polen, Roemenië en Saudi-Arabië. Sinds deze transferwindow is daar een nieuw land bij gekomen voor de Angolees international. Cristovao tekende onlangs een contract bij Keshla FK, uitkomend in de hoogste divisie van Azerbeidzjan.