string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Evenaring record Van Dijk, primeur voor El Hankouri.

Maandag 29 augustus 2022 om 16:00

FC Groningen speelde vrijdagavond gelijk op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen. Laros Duarte schoot de Trots van het Noorden op fantastische wijze op voorsprong. In Boetnlaand liet Marcus Berg zien nog steeds scherp te zijn voor het doel, beleefde Mo El Hankouri een primeur en evenaarde Virgil van Dijk een record. 

Mo El Hankouri is bezig aan zijn eerste buitenlandse avontuur. De flankspeler verruilde FC Groningen afgelopen zomer voor het Duitse 1.FC Magdeburg gepromoveerd naar de 2. Bundeslinga. El Hankouri is vanaf de start van het seizoen vaste basisspeler bij zijn nieuwe club en zorgde zondagmiddag met een assist en een doelpunt voor een belangrijke rol in de uitwedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern.
 
El Hankouri gaf na 11 minuten spelen een afgemeten voorzet waardoor zijn ploeg op gelijke hoogte kwam. Net na het kwartier spelen was het El Hankouri zelf die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. De voormalig FC’er kwam in de combinatie met een ploeggenoot door het midden voor het doel en prikte de bal langs de uitkomende keeper. Een doelpuntrijk duel eindigde uiteindelijk in 4-4.
 
Record
Virgil van Dijk evenaarde afgelopen weekend een record in de Engelse Premier League. Zijn ploeg Liverpool won met liefst 9-0 thuis van Bournemouth. Slechts drie keer eerder werd zo’n grote uitslag neergezet in de geschiedenis van de Premier League. Van Dijk scoorde vlak voor rust. De aanvoerder van Oranje – die zijn debuut in het profvoetbal maakte in Groningen – kopte vlak voor rust raak uit een hoekschop, 5-0.
 
Goals 
Marcus Berg is na verschillende avonturen in Europa en daarbuiten sinds enkele jaren terug bij de club waar het allemaal begon voor de Zweedse spits, IFK Göteborg. De 36-jarige aanvaller is het scoren nog altijd niet verleerd. Berg was in de thuiswedstrijd tegen IK Sirius vlak voor en vlak na rust trefzeker. De spits controleerde bij zijn eerste treffer een lange bal met zijn borst en schoot vanuit de lucht knap raak. Zijn tweede treffer gleed de voormalig international de bal bij de eerste paal in het doel. IFK Göteborg won met 2-0, Berg maakte dit seizoen in 18 wedstrijden al 11 goals voor zijn ploeg.  

Alexander Sørloth is terug bij Real Sociedad. De spits werd afgelopen seizoen door de Spanjaarden gehuurd van het Duitse RB Leipzig en beide clubs hebben wederom een huurovereenkomst gesloten over de Noor. Sørloth speelde afgelopen seizoen 44 duels in alle competities voor de club uitkomend in LaLiga en kwam daarin tot acht goals. 
 
Champions League
Tjaronn Chery mag zich opmaken voor een mooi hoofdstuk in zijn fraaie loopbaan. De creatieve middenvelder kwalificeerde zich afgelopen week met het Israëlische Maccabi Haïfa voor de Champions League door Rode Ster Belgrado te verslaan. In de poulefase staan wedstrijden tegen Paris Saint Germain, Juventus en Benfica op het programma.
 
Chery is één van sterspelers in het team en eiste afgelopen weekend bij de seizoensopening in Israël een hoofdrol op in de thuiswedstrijd tegen Maccabi Netanja. Chery was in de slotfase van het duel goed voor een assist en een goal. Haïfa won met 4-1.

Virgil

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’