string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Enevoldsen succesvol in Amerika.

Maandag 22 november 2021 om 16:00

FC Groningen won zondagmiddag op bezoek in Deventer met 1-0 van Go Ahead Eagles. Spits Jørgen Strand Larsen was met zijn treffer na 50 minuten voetbal de matchwinner. In Boetnlaand waren verschillende aanvallers met een FC-verleden trefzeker en vierde Thomas Enevoldsen feest. 

Thomas Enevoldsen vierde afgelopen weekend feest in Amerika. De aanvaller kroonde zich met Orange County SC tot kampioen van de Western Conference in de United Soccer League, het tweede niveau in de Verenigde Staten. San Antonio werd na strafschoppen verslagen. De voormalig FC’er kwam na 75 minuten spelen in het veld en was na het verstrijken van de verlenging één van de vijf spelers van Orange County die zijn penalty raak schoot. Volgend weekend staat de finale voor het algehele kampioenschap op het programma tegen de kampioen van de Eastern Conference , Tampa Bay.
 
Spitsen
Richairo Zivkovic maakte afgelopen week zijn eerste goal in dienst van Rode Ster Belgrado. De spits – opgeleid door FC Groningen – is bezig aan zijn eerste seizoen bij de topclub uit Servië. Zivkovic maakte de winnende in de met 1-0 gewonnen bekerwedstrijd op bezoek bij Indjija. Afgelopen zondag stond de aanvaller voor het eerst in een competitiewedstrijd in de basis. Mladost werd met 5-1 verslagen. Helaas voor de spits moest hij zich na ruim 20 minuten spelen laten vervangen.
 
Lars Veldwijk was zondagmiddag belangrijk voor zijn ploeg Suwon City in Zuid-Korea. De spits maakte na een half uur spelen zijn 18e competitietreffer van dit seizoen en deed zo zijn voormalige club Jeonbuk de das om. Veldwijk maakte na een half uur spelen koelbloedig een snelle aanval van Suwon af. De thuisploeg won uiteindelijk met 3-2 van Jeonbuk.
 
Afstandsschot
Ahmad Mendes Moreira groeide onder leiding van trainer Danny Buijs uit tot één van de sterkhouders bij Kozakken Boys en kreeg via FC Groningen een kans in het betaalde voetbal. Dit seizoen is de aanvaller begonnen aan zijn eerste buitenlandse avontuur bij het Griekse Pas Giannia. Dat team doet het dit seizoen boven verwachting in de Griekse Super League met een vierde plaats op de ranglijst. Afgelopen weekend werd de uitwedstrijd tegen Aris gewonnen. Mendes Moreira kwam na een uur spelen als invaller in het veld en bracht vlak voor tijd via een prachtige knal van afstand de eindstand op 5-0. De tweede goal voor de aanvaller dit seizoen.
 
Ook Ludovit Reis maakte een belangrijke treffer voor zijn club, Hamburger SV. De jeugdinternational van Oranje die werd opgeleid door FC Groningen maakte vrijdagavond na een half uur spelen de eerste goal in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Regensburg. Reis ging goed diep vanuit het middenveld en kreeg de bal in het strafschopgebied met een steekbal aangespeeld. De voormalig Strijder van het Jaar vanuit de Opleiding schoot hard in de korte hoek raak. Door de overwinning op het hoger geklasseerde Regensburg blijft HSV dichtbij de plekken die aan het einde van het seizoen recht geven op promotie naar de Bundesliga. 

Reis

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard