string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Ekong verlengt contract, rentree Tibbling.

Maandag 11 november 2019 om 11:39

FC Groningen won vrijdagavond voor het eerst in ruim tien jaar een competitiewedstrijd in Arnhem. Vitesse werd in Gelredome verslagen, Joel Asoro maakte twee goals in het met 2-1 gewonnen duel. In Boetnlaand was er contractnieuws uit Italië, een rentree in Zweden en blijdschap in Engeland.

William Troost-Ekong verlengde afgelopen week zijn contract bij het Italiaanse Udinese tot medio 2023. De verdediger is vaste waarde bij de ploeg uit de Serie A net als bij de nationale ploeg van Nigeria waar hij zelfs de aanvoerdersband draagt.
 
Positieve reacties
Het nieuws rondom de voormalig FC’er werd op social media met veel positieve reacties ontvangen. Ekong speelde afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen SPAL. Beide ploegen hielden de nul waardoor het duel in 0-0 eindigde. Udinese staat in de middenmoot van de Serie A met 14 punten uit 12 duels.
 
Simon Tibbling maakte zondagmiddag na een lange afwezigheid zijn rentree bij het Deense Brøndby IF. De middenvelder raakte drie maanden geleden geblesseerd en zat zondag voor de thuiswedstrijd tegen Esbjerg fB weer bij de wedstrijdselectie. Tibbling mocht in de 71ste minuut invallen.
 
Een mooi moment voor de Zweed, die minutenlang aan de zijlijn moest wachten voordat het spel werd stilgelegd en hij kon invallen. Tijdens de wachttijd scandeerde het Deense publiek fanatiek zijn naam. Tibbling was nog dichtbij een doelpunt voor zijn ploeg en won uiteindelijk met 2-1.
 
Engeland
Virgil van Dijk kende een mooi weekend in Engeland. De verdediger speelde met Liverpool de topper tegen Manchester City en won op eigen veld met 3-1. Daardoor is het gat tussen beide topteams nu negen punten in het voordeel van de ploeg van de voormalig FC’er. Liverpool gaat aan kop in de Premier League met acht punten voorsprong op de nummer 2 Leicester City.
 
Huddersfield Town zag een goede reeks, van zeven wedstrijden zonder nederlaag, dit weekend sneuvelen. De ploeg van Juninho Bacuna ging in het Championship met 3-1 onderuit bij Preston North End. Bacuna stond in de basis en maakte de enige goal voor zijn ploeg.
 
Eerste goal
Timo Letschert redde in Duitsland een punt voor Hamburger SV op bezoek bij Holstein Kiel. De verdediger viel in tijdens het duel in de 2e Bundesliga en zorgde in blessuretijd vanuit een corner voor de 1-1. Het was zijn eerste treffer in dienst van de Duitsers. HSV staat tweede op de ranglijst twee punten achter koploper Arminia Bielefeld. 

Bacuna J

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’