Boetnlaand: Einde avontuur Sietsma, goals voor Berg

23 september 2019

FC Groningen pakte afgelopen zaterdag de eerste thuisoverwinning van het seizoen. PEC Zwolle werd in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-0 verslagen. In Boetnlaand aandacht voor keeper Wieger Sietsma en aanvallers Marcus Berg, Mateo Cassierra en Uriel Antuna.

Wieger Sietsma speelde negen seizoenen in de opleiding van FC Groningen, maar kwam niet tot een officieel debuut voor de Trots van het Noorden. De doelman speelde vorig seizoen in Engeland en maakte begin dit kalenderjaar de overstap naar Vietnam. Hoang Anh Gia Lai, uitkomend op het hoogste niveau in het Aziatische land, was het afgelopen jaar zijn club. Vrijdag kondigde de keeper aan op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. Sietsma kwam tot achttien competitiewedstrijden voor Hoang Anh Gia Lai. Het seizoen in Vietnam eindigt volgende week.   
 
Marcus Berg heeft zijn eerste treffers gemaakt voor het Russische Krasnodar. De spits viel tijdens de uitwedstrijd op bezoek bij CSKA Moskou direct na rust in en maakte rond het uur spelen binnen vijf minuten twee goals. Het was niet genoeg voor de bezoekers, want het duel werd met 3-2 verloren. Voor Berg waren het zijn eerste treffers in de Russische Premier League. Berg kwam tot op heden vijf competitieduels in actie bij de Russen.
 
Uriël Antuna was afgelopen weekend de grote man bij het Amerikaanse LA Galaxy. De Mexicaan gaf in de thuiswedstrijd tegen Montreal Impact na ruim een half uur een assist op ploeggenoot Zlatan Ibrahimovic. Vlak na rust vond het tweetal elkaar weer en was de Zweed ditmaal de aangever. Antuna controleerde de bal van Ibrahimovic knap en rondde keurig met rechts af. LA Galaxy won mede door het goede optreden van Antuna met 2-1.
 
Mateo Cassierra werd vlak voor het sluiten van de transfermarkt door Ajax verkocht aan Belenenses. De voormalig FC-huurling maakte afgelopen weekend zijn debuut in de Portugese competitie. De Colombiaan kwam als invaller in de thuiswedstrijd tegen Rio Ave ruim twintig minuten in actie. Helaas voor de aanvaller kon Cassierra niets veranderen aan de 0-2 tussenstand waardoor de wedstrijd verloren ging. 

MateoCassierra

Laatste nieuws