string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Dubbel voor Huistra, Chery schittert.

Maandag 28 oktober 2019 om 12:03

FC Groningen bleef dit weekend voor het vijfde achtereenvolgende jaar ongeslagen in het Abe Lenstra Stadion. Het duel met sc Heerenveen eindigde in 1-1. In Boetnlaand pakte Pieter Huistra weer een prijs, maakte Tjaronn Chery een prachtige goal en kende Marcus Berg een bewogen week.

Het Oezbeekse Pakhtakor waar Pieter Huistra als assistent-trainer werkzaam is, staat in de competitie zover voor dat de ploeg zich enkele weken geleden (ver voor het einde van de competitie) al tot kampioen kroonde. Afgelopen weekend kwam daar de bekerwinst bij. Pakhtakor versloeg FK AGMK met ruime cijfers in de finale. De ploeg van Huistra won met 3-0 en pakte zodoende de dubbel in Oezbekistan.
 
Schitterende boogbal
Tjaronn Chery voetbalt sinds dit seizoen in Israël bij Maccabi Haifa. De aanvallende middenvelder scoorde afgelopen weekend twee keer in het uitduel met Hapoel Kfar Saba. Chery miste in het begin van de wedstrijd nog een grote mogelijkheid, maar maakte na ruim een half uur spelen een schitterende treffer.
 
De voormalig FC’er kreeg de bal teruggelegd en verschalkte de keeper vanaf de punt van het strafschopgebied met een prachtige boogbal. Chery maakte in blessuretijd van de wedstrijd nog een doelpunt door een droge knal vanaf een meter of 25 in de korte hoek. Maccabi Haifa won met 3-0. De ploeg van Chery staat na acht speelrondes in de top van de Ligat Ha’al.
 
Bewogen week
Marcus Berg kende een bewogen week in Rusland. De Zweedse spits van Krasnodar stond donderdag in de basisopstelling tijdens het Europa League-treffen met het Turkse Trabzonspor. Berg maakte vlak na rust de eerste treffer van de Russen tegen de ploeg van spits Alexander Sørloth. Krasnodar won met 2-0.
 
Berg begon afgelopen zondag in de competitiewedstrijd tegen Gazovik Orenburg op de bank en mocht na ruim een uur invallen. Een invalbeurt van korte duur, want de spits werd na 80 minuten spelen met rood van het veld gestuurd. Berg ging vol voor een bal die er tussen viel op het middenveld, maar raakte met zijn tackle vooral de tegenstander. Krasnodar speelde met 1-1 gelijk.

berg close

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard