Boetnlaand: Dubbel, dubbel, dubbel, dubbel.

Dinsdag 23 april 2019 om 13:42

FC Groningen bood koploper Ajax afgelopen zaterdag uitstekend partij, maar stond na 90 minuten met lege handen; 0-1. Het eerste verlies van 2019 in het Hitachi Capital Mobility Stadion. In Boetnlaand was het voor diverse voormalig FC’ers dubbel raak.

Todd Kane trapte het gezelschap van spelers die afgelopen weekend twee keer in één wedstrijd scoorden af. De verdediger wordt dit seizoen door Hull City gehuurd van Chelsea en is onbetwiste basisspeler bij de ploeg uit het Championship.

Schitterende treffers
Kane scoort niet vaak als rechtsback, maar noteerde afgelopen vrijdag in de uitwedstrijd op bezoek bij West Bromwich Albion twee schitterende treffers. Kane boog vlak na rust eigenhandig een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Eerst pegelde de Brit de bal van buiten de punt van het strafschopgebied in de verre hoek, even later maakte Kane een nog fraaiere goal.

De huurling kreeg de bal aan de rechterkant van het veld, iedereen wachtte op de voorzet, maar Kane besloot op het doel te schieten en de bal zeilde binnenkantpaal binnen. Helaas voor Hull City leverden de treffers van de verdediger geen punten op, eindstand 3-2.

MLS
Naast Kane waren ook Albert Rusnak en Danny Hoesen in de Amerikaanse MLS op schot. Rusnak schoot zijn ploeg Real Salt Lake op bezoek bij Cincinnati vlak voor rust uit een rebound op een 0-1 voorsprong. Een kwartier na de pauze verzilverde de middenvelder ook een strafschop. Real Salt Lake won uiteindelijk met 0-3.

Hoesen keerde enkele weken geleden terug in de basisopstelling van San Jose Earthquakes en beloont het vertrouwen van zijn coach met doelpunten. Thuis tegen Kansas City scoorde de spits tweemaal binnen het eerste kwartier. Twee prachtige goals. Bij de eerste nam Hoesen de bal tussen twee verdedigers op de borst aan, omspeelde hij een tegenstander met links en schoot met rechts in de korte hoek binnen. Bij de tweede treffer liep Hoesen slim weg van zijn tegenstander waarna hij een steekbal ontving. De spits omspeelde een andere verdediger op weg naar het doel en rondde prima af. San José won met 4-1.

Larsen
Kasper Larsen maakte net als de bovengenoemde spelers ook twee treffers in de wedstrijd tussen Norrköping en Falkenbergs. De verdediger van het Zweedse Norrköping deed dat echter niet beide keren in het juiste doel. Vlak voor rust werd een corner van Falkenbergs afgeslagen en weer opnieuw ingebracht. Larsen kreeg de voorzet ongelukkig op de buitenkant van zijn rechterschoen waardoor deze in het net belandde. De Deen maakte zijn ‘fout’ in de tweede helft meer dan goed door in blessuretijd de winnende 4-3 tegen de touwen te koppen.

Richairo Zivkovic heeft zijn eerste treffer in China te pakken. De spits van Changchun Yatai gleed op bezoek bij Guangdong South Tigers vlak na rust de gelijkmaker binnen. Zivkovic stond aan het eind van een snelle aanval en maakte zijn eerste goal in Chinese dienst in zijn tweede wedstrijd voor de club. Het duel eindigde in 1-1.