Boetnlaand: Door FC opgeleide middenvelders belangrijk

15 februari 2021

FC Groningen pakte afgelopen weekend drie punten met de zeer terechte overwinning op PEC Zwolle. De Trots van het Noorden won in het Hitachi Capital Mobility Stadion zeer verdiend met 1-0 door een goal van spits Jørgen Strand Larsen. De topschutter maakte negen goals in de laatste zestien wedstrijden. In Boetnlaand waren drie door de FC opgeleide middenvelders belangrijk voor hun buitenlandse ploegen. 

Danny Holla is bezig aan het tweede buitenlandse avontuur in zijn voetballoopbaan. De middenvelder uit de Opleiding van FC Groningen speelde in het verleden voor het Engelse Brighton and Hove Albion en staat tegenwoordig onder contract op Malta.
 
Goals
Holla heeft z’n basisplaats bij zijn club Sliema Wanderers heroverd en was afgelopen weekend belangrijk met een goal. In zijn negende wedstrijd voor de club – waarvan vijf keer in de basisopstelling – maakte Holla zijn tweede doelpunt. De middenvelder zette Sliema Wanderers vlak na rust op voorsprong in de uitwedstrijd tegen Gudja United. Holla bleef koel in een scrimmage voor het doel en schoot de bal tegen de touwen. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1.
 
Ook Juninho Bacuna zette zijn club dit weekend op voorsprong. De middenvelder van het Engelse Huddersfield Town – net als Holla opgeleid door FC Groningen – kopte zijn ploeg op 1-0 in de thuiswedstrijd tegen Wycombe Wanderers. Zijn derde treffer van het seizoen. Helaas voor Huddersfield Town gaf het een 2-0 voorsprong na rust weg en ging de ploeg van Bacuna met 3-2 onderuit.
 
Waarde
Yoëll van Nieff liet afgelopen weekend zijn waarde zien als invaller voor het Hongaarse Puskas Academia. Van Nieff – net als de eerder genoemde middenvelders afkomstig uit de Opleiding van FC Groningen – stond met een afgemeten vrije bal aan de basis van de winnende goal in de thuiswedstijd tegen FC Paksi. Van Nieff was enkele minuten voordat de uiteindelijke winnende goal werd gemaakt als invaller in het veld gekomen. Puskas won het duel met 3-2 en klom naar een tweede plek op de ranglijst.
 
William Troost-Ekong haalde met zijn club Watford uit in de Engelse Championship in de thuiswedstrijd tegen Bristol City. De verdediger stond in de basisopstelling en won met liefst 6-0. De grootste overwinning van het seizoen tot nu toe voor de ploeg. Watford blijft door de monsterscore volop in de race voor de plekken die aan het einde van het seizoen recht geven op play-offs om promotie naar de Premier League.

Bacuna

Laatste nieuws