Boetnlaand: Doelpunt Robben, domper Pedersen.

Maandag 12 maart 2018 om 09:22

FC Groningen pakte zondagmiddag in het eigen Noordlease Stadion drie heerlijke punten. De Trots van het Noorden won met 2-0 van PEC Zwolle. In Boetnlaand was Arjen Robben succesvol, maakte Tjaronn Chery zijn eerste speelminuten van het seizoen en beleefde Nicklas Pedersen een ongelooflijke domper.

Bayern München nam het in de Duitse Bundesliga op tegen het geplaagde Hamburger SV. Zowel Arjen Robben als Filip Kostic stonden bij hun ploeg in de basisopstelling. De landskampioen won de thuiswedstrijd met liefst 6-0 en voormalig FC’er Robben was eenmaal trefzeker.

Onberispelijk
Robben zorgde zo`n tien minuten na de pauze voor de 4-0. De aanvaller dribbelde op zijn karakteristieke wijze naar binnen, zette een aanval op en kreeg de bal met enig geluk weer voor de voeten. Op de rand van het strafschopgebied schoot Robben onberispelijk hard tegen de touwen. Na ruim een uur werd de voormalig Oranje-international naar de kant gehaald. Bayern gaat aan kop in de Bundesliga, HSV moet de komende weken punten pakken om degradatie te voorkomen.

Eerste minuten
Tjaronn Chery maakte in China zijn eerste minuten van het nieuwe seizoen. De middenvelder van Guizhou Zhicheng moest de wedstrijd van vorige week nog aan zich voorbij laten gaan, maar stond in het thuisduel met Hebei China Fortune FC in de basisopstelling. Zijn eerste wedstrijd sinds 22 oktober van vorig kalenderjaar.

Chery was direct belangrijk voor zijn ploeg door in de eerste minuut na rust voor een assist te zorgen. Helemaal tevreden zal de bekerwinnaar van 2015 niet terugkijken op zijn rentree, want zijn ploeg ging in blessuretijd alsnog met 3-2 onderuit.

Engeland
Todd Kane scoorde in de Engelse League One voor de tweede keer dit seizoen. De back – die sinds de winter speelt voor Oxford United – maakte in de slotfase van de eerste helft de gelijkmaker op bezoek bij Wimbledon. Enkele minuten eerder had Kane een overtreding gemaakt in de strafschopgebied waardoor zijn ploeg een strafschop tegen kreeg en op achterstand kwam. Oxford United trok uiteindelijk aan het kortste eind en verloor met 2-1.

Domper
Nicklas Pedersen beleefde een ongelooflijke domper bij KV Mechelen. De spits degradeerde met zijn ploeg uit de Belgische Eerste Klasse. Mechelen – met Pedersen in de basisopstelling – won in eigen huis weliswaar met 2-0 van Waasland Beveren, maar omdat ook concurrent Eupen won, kwam de club twee doelpunten tekort om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Daarmee is het teleurstellende seizoen van de voormalige Belgische Europa Cup-winnaar nu al ten einde.