Boetnlaand: Debuut Zeefuik, Italiaans avontuur Asoro.

Maandag 21 september 2020 om 16:01

FC Groningen won zondagmiddag de eerste uitwedstrijd van het seizoen op bezoek bij ADO Den Haag. De Trots van het Noorden zegevierde met 1-0 in de Hofstad door een eigen doelpunt van ADO-verdediger Shaquille Pinas. Ook in het buitenland zijn de meeste competities weer gestart. In de tweede aflevering van de serie Boetnlaand seizoen 2020/2021 aandacht voor Mike te Wierik, Deyovaisio Zeefuik en Joel Asoro.

Deyovaisio Zeefuik maakte enkele weken geleden de stap van FC Groningen naar de Duitse 1. Bundesliga en speelt voor Hertha BSC. De Duitse competitie ging afgelopen weekend van start en voor Hertha stond een uitwedstrijd tegen Werder Bremen op het programma.

De ploeg uit Berlijn won ruim met 4-1. Zeefuik debuteerde voor zijn nieuwe ploeg en kwam als invaller de laatste tien minuten van het duel in actie. Daishawn Redan zat ook bij de wedstrijdselectie, maar bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Ongelukkige start Te Wierik
Mike te Wierik kent een ongelukkige start in Engeland. De stopper van Derby County debuteerde vorig weekend voor zijn nieuwe ploeg in de Championship met een 2-0 thuisnederlaag tegen Reading. Een paar dagen later stond Te Wierik in de tweede ronde van de League Cup tegen Prestond North End weer aan de aftrap. De verdediger moest tien minuten na rust aan de noodrem trekken en kreeg bij een 1-0 tussenstand in het voordeel van Derby County een rode kaart. Uiteindelijk kreeg zijn ploeg in blessuretijd het deksel op de neus en werd het door een 2-1 nederlaag uitgeschakeld.

Scorende Handwerker
Tim Handwerker begon het seizoen in de Duitse 2. Bundesliga met FC Nürnberg op bezoek bij Jahn Regensburg. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. De linksback maakte de treffer voor zijn ploeg door vlak voor rust naar binnen te kappen en met zijn rechtervoet hoog in de korte hoek te schieten. Vorig seizoen trof Handwerker één keer doel in 27 wedstrijden, nu heeft hij dat aantal na één speelronde al geëvenaard.

Italiaans avontuur Asoro
Joel Asoro heeft een nieuw avontuur te pakken en speelt dit seizoen op huurbasis in de Italiaanse Serie A. De Zweedse aanvaller is door Genoa voor een jaar gehuurd van Swansea City uit Wales. De Serie A begon afgelopen weekend, maar Asoro zat nog niet bij de wedstrijdselectie van Genoa in de met 4-1 gewonnen thuiswedstijd tegen Crotone.