Boetnlaand: debuut Van Weert, stunt Chery

3 september 2018

FC Groningen verloor zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 0-1 van PEC Zwolle. In Boetnlaand deze keer aandacht voor Tjaronn Chery, die stuntte in Turkije en twee schitterende treffers van Albert Rusnak. Tom van Weert debuteerde in Denemarken.

Jannik Pohl werd afgelopen week overgenomen van het Deense Aalborg en debuteerde tegen PEC Zwolle als invaller voor FC Groningen. Tom van Weert bewandelde de omgekeerde weg en stond voor zijn nieuwe ploeg op bezoek bij Randers direct in de basisopstelling. Het duel eindigde in 2-2, Van Weert speelde de gehele wedstrijd en kwam niet tot scoren.
 
De Deense topper tussen Brøndby en Midtjylland eindigde ook in 2-2. In die wedstrijd kwamen voormalig FC’ers Tim Sparv en Simon Tibbling elkaar veelvuldig tegen. Beide middenvelders speelden de volledige wedstrijd en hielden aan het eind van het treffen dus allebei een punt over aan het duel.
 
Chery
Tjaronn Chery begon het seizoen in China, maar speelt de rest van het seizoen in de Turkse competitie voor Kayserispor. De middenvelder ging met zijn nieuwe ploeg in de vierde speelronde van de Turkse competitie op bezoek bij topclub Fenerbahçe en won verrassend met 2-3.
 
Chery maakte ongeveer twintig minuten voor tijd de winnende treffer. De voormalig FC’er kreeg de bal aan de rechterkant van het veld bij de punt van het strafschopgebied. De keeper van de tegenstander rekende op een voorzet, maar Chery besloot verdekt te schieten in de korte hoek waardoor de doelman op het verkeerde been stond en de bal het doel in vloog. De tweede goal in vier wedstrijden voor de middenvelder.
 
Rusnak
Albert Rusnak liet dit weekend in de Verenigde Staten wederom zijn klasse zien. De middenvelder van Real Salt Lake versloeg in eigen huis LA Galaxy met 6-2. Rusnak eiste een hoofdrol op met twee schitterende treffers. Real Salt Lake kwam al binnen een minuut op achterstand, maar Rusnak maakte na een kwartier spelen gelijk.
 
De Slowaak nam een strakke inspeelpass vanuit het middenveld prachtig mee langs zijn directe tegenstander en rondde beheerst af. De tweede goal van de voormalig FC’er was wellicht van een nog grotere schoonheid. Rusnak kreeg een voorzet vanaf rechts en besloot de bal op de rand van het strafschopgebied ineens vol op de slof te nemen; raak! Zijn tiende treffer van het seizoen in de Major League Soccer.

Laatste nieuws