string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Debuut Suk, rood Sparv.

Maandag 20 februari 2017 om 15:02

FC Groningen herpakte zich afgelopen zondag van een slechte start en hield uiteindelijk een punt over aan de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In ‘Boetnlaand’ maakte spits Suk Hyun-Jun zijn debuut voor een nieuwe club en hervatte Tim Sparv de competitie niet op de manier waarop hij had gehoopt.

De Zuid-Koreaan Suk Hyun-Jun is afgelopen week begonnen aan zijn nieuwe avontuur in Hongarije. De aanvaller wordt door Debreceni voor de rest van het seizoen gehuurd van het Portugese FC Porto. De eerste seizoenshelft kwam Suk nog uit voor het Turkse Trabzonspor.
 
Debuut
De voormalig FC’er kreeg het in Turkije niet voor elkaar een basisplaats te veroveren en keerde daarom in januari terug naar Portugal. Het Hongaarse Debreceni zag de Zuid-Koreaan als buitenkansje en sloeg toe. Suk maakte afgelopen zaterdag als invaller zijn debuut voor zijn nieuwe ploeg in de thuiswedstrijd tegen topclub Ferencvarós.
 
Suk kwam als invaller in het veld en speelde het laatste kwart van de wedstrijd mee. Beide ploegen bleven steken op 0-0. Suk moet in het laatste deel van de competitie gaan zorgen voor doelpunten om Debreceni in de hoogste divisie te houden. Debreceni staat op dit moment tiende, slechts één punt verwijderd van de gevarenzone.
 
Rode kaart
De Deense Superliga is afgelopen weekend na een lange winterstop weer hervat. Tim Sparv nam het met FC Midtjylland thuis op tegen Viborg. De Fin miste een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft vanwege een blessure en begon voor de derde keer dit seizoen in de basisopstelling, maar maakte de wedstrijd niet vol.
 
Sparv ontving in het slot van de eerste helft zijn eerste gele kaart van het duel en kreeg na bijna een uur spelen zijn tweede kaart van de middag waardoor de middenvelder met rood moest vertrekken. Het lukte Midtjylland met tien man niet te winnen van de nummer laatst van de ranglijst want de wedstrijd eindigde in 0-0. De ploeg van Sparv staat op een vierde plaats in de Deense Superliga. 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’