Boetnlaand: Debuut Pohl, winst Jans

16 september 2019

FC Groningen kreeg afgelopen zaterdag voldoende kansen voor de winst, maar verloor uiteindelijk met 2-1 op bezoek bij VVV-Venlo. In Boetnlaand debuteerde Jannik Pohl voor zijn nieuwe club, kende Luis Suárez een succesvolle rentree en kon Ron Jans juichen na zijn eerste winstpartij.

Jannik Pohl wordt door FC Groningen voor de rest van dit kalenderjaar verhuurd aan het Deense AC Horsens. De spits debuteerde afgelopen vrijdag voor zijn nieuwe ploeg in de uitwedstrijd op bezoek bij SønderjyskE. Pohl, spelend met rugnummer 79, kwam na ruim een uur spelen binnen de lijnen. Het duel eindigde in 0-0. AC Horsens staat op een elfde plaats in de Deense Superliga.
 
Contractverlenging
Häcken BK, de Zweedse club van Rasmus Lindgren bracht afgelopen vrijdag naar buiten dat de voormalig aanvoerder van FC Groningen zijn contract heeft verlengd. De verdediger speelt in ieder geval tot 2021 bij Häcken BK, waar hij ook de aanvoerdersband draagt. Zondag ging Lindgren in eigen huis met zijn ploeg onderuit tegen AIK (1-2). Daardoor zakte Häcken naar de vijfde plaats op de ranglijst in de Zweedse Allvenskan.
 
Luis Suárez maakte afgelopen zaterdag zijn rentree bij FC Barcelona na een maand afwezigheid. De spits kampte de laatste weken met een blessure en begon in de thuiswedstrijd tegen Valencia op de bank. Na ruim een uur spelen kwam de voormalig Groninger binnen de lijnen en bij één van zijn eerste balcontacten was het al direct raak voor de Uruguayaan. Suárez schoot ruim twintig minuten later in de korte hoek zijn tweede treffer van de avond binnen. Barcelona won uiteindelijk met 5-2 in eigen huis.
 
Eerste winst
Ron Jans kon dit weekend voor het eerst sinds zijn overstap naar de Amerikaanse MLS juichen. De coach won met FC Cincinnati op bezoek bij Montreal Impact met 1-0 en dat betekende de eerst winstpartij voor Cincinnati sinds Jans enkele weken geleden aan het roer kwam.
 
Uriël Antuna had een belangrijke rol in de overwinning van LA Galaxy van afgelopen nacht. Het team van de Mexicaan nam het op tegen Sporting Kansas City en won met 7-2. Antuna was betrokken bij de penalty die zijn ploeg in de eerste helft kreeg en maakte met een volley de 4-1. Bij de 6-1 had de buitenspeler een rol als aangever.

Aan het woord bij persdag 2018 (5)

Laatste nieuws