Boetnlaand: Debuut, kampioen, goalgetter, rentree

7 oktober 2019 / vandaag

FC Groningen won afgelopen vrijdag met 3-0 de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk en steeg daarmee naar een twaalfde positie op de ranglijst. Sergio Padt hield in zijn 100ste optreden in het Hitachi Capital Mobility Stadion de nul en kroonde zichzelf met goede reddingen tot Office Centre Man of the Match. Ook in Boetnlaand was het nodige te vieren voor diverse voormalig FC’ers. Aandacht voor een debutant, een kampioen, een goalgetter en een terugkeer.

Jason Davidson stapte afgelopen zomer over van het Australische Perth Glory naar het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai. De verdediger debuteerde afgelopen week na lang wachten bij zijn nieuwe club.
 
Kampioenschap
In de stromende regen startte Davidson als rechtsback in de thuiswedstrijd tegen Gangwon en speelde de gehele wedstrijd die met 2-0 werd gewonnen. Afgelopen weekend was Davidson invaller in het verloren duel bij Pohang Steelers (2-1). Met nog vijf speelrondes te gaan staat Ulsan Hyundai aan kop in Zuid-Korea, de voorsprong op de nummer 2 bedraagt slechts één punt. De strijd om het kampioenschap is dus ongemeen spannend.
 
Pieter Huistra is al kampioen. De voormalig hoofdtrainer van FC Groningen behoort al enkele seizoenen tot de technische staf van het Oezbeekse Pakhtakor Tashkent. De voorsprong van Pakhtakor is zo groot dat het ver voor het einde van de competitie al kampioen is. Van de 21 wedstrijden won de ploeg liefst 19 en verloor het nog niet. De voorsprong op nummer 2 Lokomotiv is nu 21 punten.
 
Doelpunten
Juninho Bacuna kent een lastig seizoen met Huddersfield Town in de Engelse Championship. De ploeg die afgelopen zomer degradeerde uit de Premier League speelt in de onderste regionen. Bacuna begon als basiskracht aan het seizoen, maar moet het de laatste weken veelal doen met invalbeurten.
 
Daarin liet de middenvelder zich afgelopen week uitstekend zien. Midweeks maakte Bacuna enkele minuten nadat hij in het veld kwam het enige doelpunt op bezoek bij Stoke City. Afgelopen weekend was de, door FC Groningen opgeleide, international van Curaçao weer trefzeker als invaller in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Hull City.
 
Rentree
Matias Jones is terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. De aanvaller speelde eind vorig seizoen nog voor Cambuur en keerde onlangs terug bij het Uruguayaanse Danubio. Jones maakte zaterdag als invaller zijn rentree bij de club in het duel met River Plate. De aanvaller viel na een uur spelen in, de wedstrijd eindigde in 1-1. 

Bacuna J
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws