Boetnlaand: Debuut Hiariej, rentree Kieftenbeld, hoofdrol Tibbling.

Maandag 16 oktober 2017 om 11:24

FC Groningen hield zondagmiddag door een 1-1 gelijkspel in het eigen Noordlease Stadion een punt over aan het treffen met AZ. In Boetnlaand kon Tom Hiariej na lang wachten eindelijk debuteren, maakte Maikel Kieftenbeld een geslaagde rentree en is Simon Tibbling hard op weg om ook in Denemarken een publiekslieveling te worden.

Tom Hiariej heeft vorige week zijn competitiedebuut gemaakt voor Central Coast Mariners. De oer-Groninger vertrok al in juni naar Down Under, maar speelde een zeer lange voorbereiding alvorens het seizoen vorige week eindelijk begon met de thuiswedstrijd tegen Newcastle United Jets.

Hiariej startte uitstekend, want met een goed aangesneden hoekschop zorgde hij al na twee minuten voor een assist. De wedstrijd draaide daarna echter volledig om waardoor de Mariners uiteindelijk met 5-1 verloren. Afgelopen weekend revancheerde de ploeg zich enigszins door met 2-2 gelijk te spelen op bezoek bij Western Sydney. Hiariej speelde in beide wedstrijden de volledige negentig minuten.

Rentree
Maikel Kieftenbeld heeft zijn rentree gemaakt bij Birmingham City, na de mislukte transfer van eind augustus. De middenvelder zou overstappen naar Derby County, maar de benodigde papieren werden enkele minuten na het verstrijken van de transferdeadline ingeleverd bij de bond waarna deze de overgang afkeurde. Birmingham-manager Harry Redknapp had Kieftenbeld daarna niet meer nodig in zijn team.

Redknapp werd vorige week echter ontslagen en de nieuwe baas Steve Cotterill ruimde direct een plaats in voor de voormalig captain van de FC. Kieftenbeld speelde volgens de reacties van Birmingham-fans op social media uitstekend op de voor hem bekende wijze vol strijd en passie. Zijn ploeg won verrassend in eigen huis van koploper Cardiff met 1-0.

Tibbling
Simon Tibbling heeft een basisplaats veroverd bij het Deense Brøndby en eiste in de thuiswedstrijd van zondag tegen Silkeborg een hoofdrol op. De ploeg van de Zweedse middenvelder kwam in de beginfase nog op een achterstand, maar boog deze in de tweede helft om tot een 4-1 overwinning. Tibbling gaf een assist op de 2-1 nadat hij de bal ietwat gelukkig teruglegde op zijn medespeler.

Het slotakkoord kwam van de voet van de ex-FC’er en was van absolute schoonheid. Tibbling zette een een-tweetje op in het strafschopgebied van de tegenstander, passeerde een man, legde de bal goed voor zijn linker en schoot verwoestend onderkant lat raak, 4-1. Het was het tweede competitiedoelpunt voor de middenvelder in acht optredens.

Extra tijd
David Texeira liet afgelopen weekend zien dat iedere minuut van de wedstrijd telt. De spits van het Portugese Vitoria SC ging in het bekertoernooi op bezoek bij CF Vasco de Gama. Hoewel zijn ploeg in blessuretijd op een comfortabele 4-1 voorsprong stond, vond de Uruguayaan dat nog niet genoeg. Texeira maakte in de extra tijd nog twee doelpunten met zijn linker en zorgde voor een 6-1 eindstand.