Boetnlaand: De gave linker van Van Nieff, Sørloth speler van de maand

2 mei 2022

FC Groningen kende zondagavond een offday in Waalwijk en verloor met 3-1 op bezoek bij RKC. In Boetnlaand lieten Tom van Weert, Alexander Sørloth en Yoell van Nieff van zich spreken. Lees in de wekelijke rubriek de meest opvallende prestaties van spelers over de grens met een FC-verleden. 

sorloth

Alexander Sørloth werd afgelopen week door zijn club Real Sociedad uitgeroepen tot Speler van de maand April. De Noorse spits stond alle vier de wedstrijden in La Liga in de maand april in de basis. De club uit San Sebastian won twee keer, speelde één keer gelijk en verloor van Barcelona. Sørloth is de nieuwe maand ook goed begonnen. De spits scoorde op bezoek bij Rayo Vallecano in een duel die in 1-1 eindigde. Real Sociedad stevent af op plaatsing voor de Europa League en staat op een zesde plaats in Spanje.
 
Yoell van Nieff zorgde voor twee assists namens het Hongaarse Puskas Academy in de wedstrijd tegen Mezokovsd. De Groninger lepelde vlak voor rust met zijn sterke linkerbeen de bal over de verdediging van de tegenstander waardoor zijn ploeggenoot kon scoren. Vlak na de pauze veroverde Van Nieff de bal op het middenveld door fysiek sterk het duel in te gaan en gaf een splijtende steekbal, waarna de spits binnen schoot. Puskas Academy won uiteindelijk met 3-1.
 
Tom van Weert kon weer een goal bijschrijven in Griekenland, zijn 15e van het seizoen. Daarmee is Van Weert gedeeld topscorer van de Super League. De spits van Volos jaagde de verdediging van tegenstander Atromitos dusdanig op dat hij vlak buiten het vijandelijk strafschopgebied de bal veroverde en hard raak schoot. Het duel eindigde in 1-1.
 
Stade Brest speelde in de Franse Ligue 1 ruim driekwart van de wedstrijd tegen Clermont met een man minder, maar won het thuisduel wel met 2-0. Met twee goals in de tweede helft trok de ploeg van keeper Marco Bizot het duel naar zich toe. Het was voor Bizot zijn tweede achtereenvolgende clean sheet en de derde overwinning op rij. De ploeg die dramatisch begon aan het seizoen en pas eind oktober voor het eerst won, is inmiddels opgeklommen naar een plaats in de middenmoot en staat 11e

Laatste nieuws