string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Chery de grote man, Antonia scoort.

Maandag 18 februari 2019 om 13:57

FC Groningen speelde zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion een uitstekende wedstrijd en beloonde zichzelf - gezien het krachtsverschil - relatief karig met een 1-0 overwinning op Feyenoord. De vierde winstpartij in vijf wedstrijden na de winterstop. In Boetnlaand begon de Zweedse bekercompetitie, speelde Tjaronn Chery een hoofdrol in Turkije en maakte Jarchinio Antonia de winnende treffer op Cyprus.

Tjaronn Chery was zondagmiddag de grote man tijdens de wedstrijd van zijn club Kayserispor thuis tegen Göztepe. De middenvelder maakte na een kwartier spelen de openingstreffer van het duel. Hoewel Chery niet de grootste van stuk is, timede de spelmaker uitstekend na een hoge bal van de rechterkant en kopte keihard raak. Nadat Göztepe in de slotfase van de wedstrijd op gelijke hoogte kwam, leek een puntendeling het hoogst haalbare voor Kayserispor.
 
Puike assist
De thuisploeg zette echter nog één keer alles op alles en Chery werd vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd weggestoken aan de linkerkant van het strafschopgebied. De voormalig FC’er hield het overzicht en verzorgde een puike assist waardoor Kayserispor uiteindelijk alsnog met 2-1 won. De ploeg van Chery is opgeklommen naar een elfde plaats op de ranglijst, maar de Turkse Süper Lig is net zo spannend als de Eredivisie. Het gat met de top is slechts zes punten, het gat met de degradatiestreep bedraagt vier punten.
 
Gelijkspel
Filip Kostic maakte donderdagavond zijn vierde goal van het seizoen voor Eintracht Frankfurt. De Duitsers gingen in de Europa League op bezoek in Oekraïne voor de uitwedstrijd tegen Shakthar Donetsk. Kostic schoot zijn ploeg in de 50ste minuut op voorsprong door een hoge voorzet vanaf de rechterkant beheerst af te ronden.
 
Zijn derde doelpunt in het Europese toernooi. Eintracht speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk, waardoor de club een goede uitgangspositie heeft voor de return van aankomende donderdag. Ook in de Bundesliga werd zondagmiddag gelijkgespeeld (1-1), in eigen huis tegen Borussia Mönchengladbach. Geen verrassende uitslag, want de laatste vijf duels van Frankfurt eindigden allemaal in een gelijkspel.
 
Eerste competitiegoal
Jarchinio Antonia maakte twee weken geleden zijn eerste bekerdoelpunt voor zijn nieuwe club AEL Limassol. De rappe aanvaller heeft sinds afgelopen weekend ook zijn eerste competitietreffer te pakken op Cyprus. AEL Limassol nam het thuis op tegen Nea Salamina Famagusta. Antonia anticipeerde na bijna een uur spelen op een bekeken steekpass van een ploeggenoot en wipte de bal rustig met links over de uitstormende keeper. De 3-2 van de voormalig FC’er bleek de winnende treffer te zijn. AEL staat tweede met slechts één punt achterstand op koploper APOEL.
 
Zweden
In Zweden is het voetbalseizoen traditiegetrouw begonnen met diverse bekerduels. Verdedigers Rasmus Lindgren (BK Häcken), Andreas Granqvist (Helsingborgs IF) en Kasper Larsen (IFF Norrköping) stonden in hun wedstrijden in de basisopstelling en wonnen alle drie hun eerste duels.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’