Boetnlaand: Botteghin scoort, Reis tekent nieuw contract

7 november 2022

FC Groningen verloor afgelopen zondag met 2-1 op bezoek bij FC Utrecht. In Boetnlaand speelde twee voormalig FC’ers tegen elkaar, verlengde Ludovit Reis zijn contract in Duitsland en was Filip Kostic van grote waarde tijdens een topper in Italië. 

Verdediger Eric Botteghin ging met het Italiaanse Ascoli op bezoek bij Brescia, de club van Tom van de Looi. Beide voormalig FC’ers stonden in de basis tijdens het duel in de Serie B en speelden de gehele wedstrijd. Van de Looi leek lang met de drie punten aan de haal te gaan, maar daar stak Botteghin een stokje voor.
 
De Braziliaanse verdediger die in 2015 de KNVB Beker won met FC Groningen kopte in de derde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker tegen de touwen. Botteghin kwam goed voor zijn man bij een scherp aangesneden vrije trap en kopte in het midden van het doel raak, 1-1. Zowel Ascoli als Brescia staan in de subtop van de Serie B met 19 punten uit twaalf wedstrijden.
 
Juventus
Filip Kostic liet in de Serie A wederom van zich spreken. De vleugelspeler van Juventus gaf twee assists in de topwedstrijd thuis tegen Inter. De ploeg uit Turijn won met 2-0. De voormalig FC’er zette aan het begin van de tweede helft eigenhandig een counter op, omspeelde zijn directe tegenstander en stak op hoge snelheid het gehele veld over. Zijn lage voorzet was goed voor de eerste assist. Een kwartier voor tijd knalde Kostic op de paal en tien minuten later gaf de Servische international zijn tweede assist van de wedstrijd. In 13 competitiewedstrijden noteerde Kostic al vijf assists.
 
Nieuw contract
Ludovit Reis won afgelopen weekend met zijn Duitse ploeg Hamburger SV met 3-1 thuis tegen Regensburg. Reis stond net als alle veertien eerdere competitiewedstrijden dit seizoen in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd. De jeugdinternational van Oranje die de laatste fase van zijn opleiding doorliep op Corpus en doorbrak bij FC Groningen, is één van de sterkhouders van het team dat strijdt om promotie naar de Bundesliga.
 
Reis is bezig aan zijn tweede seizoen in Hamburg. De klik tussen HSV en de middenvelder is dusdanig goed dat Reis zondagavond berichtte zijn contract bij Duitse club te hebben verlengd.  Reis tekende een overeenkomst tot 2026 in Hamburg. In de vijftien wedstrijden die de middenvelder dit seizoen speelde was hij goed voor twee goals en twee assists. Vorig seizoen kwam Reis tot zes goals en twee assists in 34 wedstrijden. 

JW2018052512019

Laatste nieuws