Boetnlaand: Beslissend in topwedstrijden.

Maandag 04 oktober 2021 om 22:20

FC Groningen speelde afgelopen vrijdag in speelronde 8 met 1-1 gelijk thuis tegen FC Twente. De Trots van het Noorden kende een flitsende start, maar kreeg na rust een tegentreffer te verwerken. In Boetnlaand waren diverse voormalig FC’ers beslissend in topwedstijden.

Filip Kostic ging in Duitsland met Eintracht Frankfurt op bezoek bij recordkampioen Bayern München. De ploeg uit Frankfurt kwam na een half uur op achterstand, maar zette het binnen enkele minuten recht. Kostic gaf een prachtige assist via een perfect aangesneden corner. Hoewel de thuisploeg de kansen kreeg, was het Kostic die de genadeklap aan de andere kant uitdeelde. Met een vlammende streep schoot de Servisch international in de 83ste minuut de 1-2 tegen de touwen. Daarmee bezorgde Kostic zijn club de eerste Bundesligaoverwinning op bezoek bij Bayern in ruim 20 jaar. Ajdin Hrustic kwam vlak na de winnende treffer als invaller in het veld bij Eintracht.

Luis Suárez was zaterdagavond in Spanje belangrijk bij het duel van Atletico Madrid met FC Barcelona. Suárez – die zijn glansrijke Europese carrière in 2006 begon in Groningen – speelde tegen zijn oude club en was net als Kostic bij twee goals betrokken. Halverwege de eerste helft gaf de spits een assist bij de 1-0, vlak voor rust scoorde de Uruguayaan zelf. Eén tegen één met de keeper schoof de spits de bal rustig in de hoek. Het duel met Barcelona – getraind door voormalig FC’er Ronald Koeman – eindigde in 2-0. Door de winst blijft Atletico gedeeld aan kop staan in La Liga.

Mateo Cassierra ontving in Rusland de trofee voor Man of the Match na afloop van het duel tussen zijn club PFC Sochi en Zenit Sint Petersburg. Sochi kwam in de tweede helft tegen de topclub en koploper in de Premjer Liga terug van een achterstand. Cassierra strafte halverwege de tweede helft een fout van de keeper af en scoorde uit de rebound. Na de gelijkmaker van de Colombiaan, die een half jaar op huurbasis in Groningen speelde in 2018, maakten de bezoekers niet veel later nog een goal waardoor ze verrassend met de drie punten aan de haal gingen.

Ahmad Mendes Moreira is bezig aan zijn eerste buitenlandse voetbalavontuur. De aanvaller die zijn eerste stappen als prof in Groningen zette, speelt in de Griekse Super League. Mendes Moreira zette zijn club PAS Giannia vlak voor het einde van de wedstrijd op gelijke hoogte op bezoek bij Atromitos, 1-1. De aanval waaruit Mendes Moreira scoorde werd eerst nog afgevlagd voor buitenspel, maar het doelpunt werd uiteindelijk goedgekeurd door de VAR.

Tom van Weert scoorde ook in Griekenland. Zijn club Volos won thuis van Asteras Tripolis met 2-1 door onder meer een benutte strafschop van de spits na ruim een kwartier spelen. De vierde treffer alweer voor Van Weert afgelopen zomer overkwam van het Deense Aalborg.