Boetnlaand: Berg mist strafschop, debuut Kostic

27 augustus 2018

FC Groningen pakte zaterdagavond op bezoek bij De Graafschap de eerste drie punten van het seizoen. Michael Breij kopte de Trots van het Noorden naar een 0-1 overwinning en liet een vol uitvak op De Vijverberg juichen. In Boetnlaand miste Marcus Berg een dure strafschop en maakte Filip Kostic zijn debuut bij een nieuwe club.

Marcus Berg speelde met zijn club Al Ain de wedstrijd om de supercup van de Verenigde Arabische Emiraten. Tegenstander was Al Wahda SCC. Kampioen Al Ain begon zeer matig aan het duel en stond binnen 8 minuten al met 2-0 achter. Toen Berg na 37 minuten spelen ook nog een strafschop miste en de tegenstander een paar minuten daarna op 3-0 kwam, leek het duel gespeeld.
 
Berg maakte echter na ruim een uur spelen een aansluitingstreffer en zag zijn ploeg in een kwartier tijd de achterstand wegpoetsen. De strijd moest worden beslist met penalty’s. In tegenstelling tot in de reguliere speeltijd was het in de serie wel raak voor Berg, maar misten twee ploeggenoten waardoor de supercup niet naar Al Ain ging.
 
Bundesliga
Het nieuwe seizoen in de Bundesliga is vrijdag begonnen en Arjen Robben liet zich tijdens de eerste wedstrijd van Bayern München tegen Hoffenheim direct zien. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Robben kwam op slag van rust als invaller in het veld en maakte in blessuretijd de wedstrijd af door de 3-1 binnen te schieten.
 
Net als Robben blijft ook Filip Kostic actief in de Bundesliga. De Serviër werd afgelopen week door het gedegradeerde Hamburger SV voor twee jaar verhuurd aan bekerwinnaar Eintracht Frankfurt. Kostic gaat in Frankfurt spelen met rugnummer 10 en maakte zaterdag op bezoek bij Freiburg zijn debuut. Als invaller speelde de voormalig FC’er 20 minuten mee en won met 2-0.
 
Zuid-Amerika
Matias Jones zal vandaag in Zuid-Amerika waarschijnlijk met een kater wakker zijn geworden. De aanvaller van het Uruguayaanse River Plate Montevideo maakte dit weekeinde in de thuiswedstrijd tegen Rampla Juniors na 37 minuten voetbal de eerste treffer van het duel. Alweer zijn achtste van het jaar. Nadat zijn ploeg direct na rust de voorsprong verdubbelde en na een uur spelen op een 3-1 voorsprong stond, leken de drie punten een zekerheid.
 
River Plate moest na 64 minuten voetbal echter met een man minder spelen na een rode kaart en Jones werd vijf minuten later naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag de voormalig FC’er dat zijn ploeg de wedstrijd in de slotfase helemaal weg gaf. In de laatste 9 minuten scoorde Rampla Juniors nog drie keer waardoor River Plate Montevideo met 3-4 verloor.

Laatste nieuws