string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Berg koelbloedig, hattrick Enevoldsen.

Dinsdag 03 april 2018 om 12:09

FC Groningen vocht zondagmiddag voor iedere meter in de thuiswedstrijd tegen Ajax, maar ging in de slotfase toch onderuit. In Boetnlaand kende Thomas Enevoldsen een goede week, was Marcus Berg koelbloedig vanaf de stip en had Krizstian Adorjan zijn eerste basisplaats te pakken bij zijn nieuwe club.

Thomas Enevoldsen speelt sinds dit kalenderjaar bij Orange County SC in de Verenigde Staten. De Deen is het seizoen goed begonnen bij de ploeg waar vorig jaar ook Frank Olijve onder contract stond. Met zeven punten uit vier duels is Orange County medekoploper in de United Soccer League, het tweede niveau in de VS.
 
Hattrick
Enevoldsen ging deze week voor de eerste keer op ‘roadtrip’ en speelde donderdag uit bij OKC Energy en mocht zaterdag op bezoek bij Tulsa Roughnecks FC. De aanvaller maakte donderdag het enige doelpunt van de wedstrijd door een voorzet vanaf de rechterkant beheerst achter de keeper te schuiven. Zijn eerste treffer in dienst van zijn nieuwe club.
 
De Deen liet zaterdag zien zich goed te hebben aangepast in Amerika. Orange County won met 5-0 en Enevoldsen tekende voor drie treffers en een assist. Daarmee staat zijn seizoentotaal op vier goals en mocht hij de wedstrijdbal meenemen naar Californië. Vooral bij de derde goal liet de voormalig international zijn klasse zien. Een schot van ongeveer 25 meter eindigde keurig in de benedenhoek buiten het bereik van de keeper.
 
Strafschoppen
Marcus Berg scoorde maandagmiddag twee keer in de AFC Champions Leaguewedstrijd tussen zijn club Al Ain en Al Hilal Riyadh. De Zweedse spits mocht in de slotfase van de eerste helft twee keer aanleggen vanaf 11 meter en verzilverde beide penalty’s. Al Ain won met 2-1, waardoor het nog altijd in de race is zich te plaatsen voor de volgende ronde. In de laatste poulewedstrijd op 16 april tegen Al Rayyan heeft de ploeg van Berg genoeg aan een gelijkspel.   
 
Rasmus Lindgren is het seizoen in Zweden goed begonnen, waar afgelopen weekend de eerste speelronde op het programma stond. De stopper van Häcken won de thuiswedstrijd tegen Kalmar FF met 1-0. Dino Islamovic begon namens Östersunds in de basisopstelling. De spits nam het op tegen Djurgardens, waar Hampus Finndell op de bank begon. Islamovic speelde 70 minuten en ging met 0-1 onderuit. Finndell bleef de gehele wedstrijd op de bank.
 
Basisdebuut
Krisztian Adorjan trok deze winter naar het Ierse Dundalk FC, uitkomend in de Ierse Premier League. De aanvallende middenvelder kwam tot op heden alleen nog maar als invaller in het veld, maar mocht afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Bohemians vanaf het beginsignaal starten. De Hongaar werd na 77 minuten naar de kant gehaald en won de thuiswedstijd uiteindelijk met 3-0.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’