string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Belangrijke overwinning Hateboer.

Maandag 17 februari 2020 om 13:34

FC Groningen behaalde afgelopen zondag een verdiende overwinning tegen Sparta Rotterdam. De Trots van het Noorden won op Het Kasteel met 2-1 van de traditieclub. In Boetnlaand werd de competitie in Denemarken hervat en kon verdediger Hans Hateboer drie belangrijke punten bijschrijven in Italië.

Hateboer nam het met Atalanta Bergamo in eigen huis op tegen AS Roma. De back stond in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd. Atalanta won het duel met de Romeinen met 2-1 en kwam in de tweede helft terug van een achterstand. De ploeg van Hateboer staat vierde in de Serie A, door de winst is het gat met nummer 5  – AS Roma – vergroot tot zes punten.
 
FC Groningen TV ging eerder dit kalenderjaar op bezoek bij Hateboer in Italië en maakte de documentaire ‘Van Beerta naar Bergamo.’ De première van deze documentaire was afgelopen weekend. Vanavond, maandag 17 februari, wordt de FOX Sports DOC om 22.55 uur herhaald op FOX Sports kanaal 3. Morgen, dinsdag 18 februari, is de DOC om 22.00 uur te zien op kanaal 1 en woensdag 19 februari om 20.00 uur op kanaal 1.
 
Denemarken
Kasper Larsen is terug op het oude nest. De Deen, die de laatste seizoenen in Zweden speelde bij IKF Norrköping, maakte afgelopen winterstop de overstap naar Odense in zijn vaderland. De verdediger is opgeleid door Odense. De Deense competitie begon afgelopen weekend aan de tweede seizoenshelft.
 
Larsen stond direct in de basisopstelling in de thuiswedstrijd tegen Brøndby IF. Het duel ging met 2-0 verloren. Simon Tibbling bleef bij de gasten de gehele wedstrijd op de bank. Spits Tom van Weert begon bij zijn club Aalborg in de basisopstelling in de wedstrijd op bezoek bij Silkeborg. De ploeg van Van Weert won met 2-0, de aanvaller met een FC-verleden speelde ruim een uur en werd bij een 2-0 voorsprong gewisseld.
 
Pozzebon
Nicolo Pozzebon werd in het seizoen 2016/2017 door FC Groningen voor een jaar gehuurd van Juventus, maar kwam alleen tot wedstrijden in de Derde Divisie namens de Trots van het Noorden. De spits speelt sinds dit seizoen voor Arzachena Costa Smeralda in de Italiaanse Serie D. Daar is de aanvaller veelvuldig trefzeker. Afgelopen zondag schoot de Italiaan raak vanaf elf meter in de thuiswedstrijd tegen Citta di Anagni. Helaas voor de spits verloor zijn ploeg uiteindelijk met 4-2.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus