Boetnlaand: Belangrijk in Denemarken, droefenis in Italië

26 november 2018

FC Groningen speelde een prima wedstrijd in de Rotterdamse Kuip, maar kwam een vroege tegentreffer van Feyenoord niet te boven. Hierdoor stond het na negentig minuten onverdiend met lege handen. In Boetnlaand waren voormalig FC’ers belangrijk in Denemarken, maar was het geen feest in Italië.

Tom van Weert ging vrijdag met zijn Deense ploeg Aalborg BK op bezoek bij Vejle Boldklub. De spits stond voor de negende keer dit seizoen in de basisopstelling en schoot na ruim een uur spelen zijn derde competitietreffer tegen de touwen.
 
Bliksemafleider
Van Weert stond als bliksemafleider in de muur nadat zijn team op een mooie plek – zo’n twintig meter van het doel - een vrije schop had gekregen. De aanvaller zag een ploeggenoot de bal in de muur schieten, maar deze bleef panklaar voor de voeten van Van Weert liggen. Zonder aarzeling schoot de FC-topscorer van vorig seizoen zijn ploeg op voorsprong. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1.
 
Simon Tibbling was zondagmiddag invaller bij zijn ploeg Brondby, ook uit Denemarken. De Zweed kwam na 78 minuten in het veld op bezoek bij SønderjyskE. De middenvelder was met zijn eerste balcontact van de wedstrijd direct goed voor een assist. Tibbling kreeg aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal, hield overzicht en zette goed voor op ploeggenoot Wilczek die bij de tweede paal kon afronden. Hiermee gooide Brondby het duel in het slot en won het uiteindelijk met 0-2.
 
Bijzondere treffer
Hans Hateboer heeft zich ontwikkeld tot doelpuntenmachine. De back van Atalanta Bergamo maakte twee weken geleden de eerste treffer in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Internazionale. Zondagmiddag scoorde Hateboer op bezoek bij Empoli weer. Een bijzondere treffer deze keer.
 
Empoli kreeg een strafschop, maar deze werd kiezelhard tegen de lat geschoten. Uit de terugkaatsende bal zette Atalanta Bergamo een vlijmscherpe counter op die aan de andere kant van het veld keurig werd ingekopt door de sprintende Hateboer. De Groninger zal een minder gevoel over hebben gehouden aan zijn goal, want Atalanta Bergamo verspeelde een 2-0 voorsprong en ging in blessuretijd met 3-2 onderuit.
 
Puntverlies
Ook Krisztian Adorjan heeft waarschijnlijk een rotgevoel overgehouden aan dit weekend. De middenvelder ging met het Italiaanse Virtus Entella in de Serie C onderuit op bezoek bij Robur Siena (1-0). Het eerste puntverlies van de ploeg van de voormalig huurling van FC Groningen. Adorjan stond voor de tweede keer dit seizoen in de basisopstelling. Virtus Entella heeft 18 punten uit 7 wedstrijden en staat op vijfde plaats. Een vertekend beeld want de ploeg van Adorjan heeft weliswaar een gat van zes punten met koplopers Carrarese en Arezzo, maar heeft liefst zes wedstrijden minder gespeeld.
 
David Texeira kon zondagmiddag juichen in Portugal. De spits uit Uruguay was invaller bij zijn ploeg Moreirense in de bekerwedstrijd uit tegen Sporting da Covilhã. Texeira viel pas in de 90ste minuut in en maakte in blessuretijd de 3-0 voor zijn ploeg, waardoor Moreirense een ronde verder bekert. Het was de eerste goal voor Texeira dit seizoen, die tot nu toe genoegen moet nemen met invalbeurten.

Laatste nieuws