Boetnlaand: Beauty Suarez, nieuw avontuur Kappelhof

21 februari 2022

FC Groningen knokte zondagmiddag voor meer, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt in Zwolle. In Boetnlaand ging het doelpunt van Luis Suarez de wereld over, debuteerde Tim Matavz voor zijn nieuwe club en kondigde Johan Kappelhof een mooie vervolgstap aan in zijn carrière. 

Luis Suarez was afgelopen weekend belangrijk voor Atletico Madrid in de uitwedstrijd tegen Osasuna. De spits maakte na een uur spelen de 0-2 in een wedstrijd die uiteindelijk eindigde in 0-3. Een doelpunt dat de wereld over ging. De bal werd weggewerkt vanuit de verdediging van Atletico en kwam voor de voeten van Suarez. De Uruguayaan zag dat de keeper ver voor het doel stond en aarzelde niet om de bal van grote afstand in het net te schieten. Zijn negende treffer dit seizoen in de Primera Division.
 
Ook Eric Botteghin was afgelopen weekend trefzeker. De verdediger kopte het Italiaanse Ascoli zaterdag na een comfortabele 3-0 overwinning thuis tegen Alessandria. Botteghin scoorde na een uur spelen vanuit een hoekschop, zijn tweede competitiegoal dit seizoen. Door de overwinning houdt Ascoli aansluiting met de plaatsen in de Serie B die aan het einde van het seizoen recht geven op promotie naar de hoogste divisie.
 
Tim Matavz is begonnen aan een nieuw avontuur in zijn loopbaan. De Sloveense spits heeft een contract getekend bij het Cypriotische Omonia Nicosia en debuteerde afgelopen weekend voor die club. Matavz speelde 70 minuten mee in de 2-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Aris Limassol. De eerste helft van het seizoen kwam Matavz uit in Turkije waar hij speelde bij Bursaspor.
 
Verdediger Johan Kappelhof maakte afgelopen weekend een nieuw avontuur bekend. De bekerwinnaar uit 2015 heeft een contract getekend bij Real Salt Lake in de Amerikaanse Major League Soccer. Kappelhof speelde de afgelopen zes jaar bij Chicago Fire waar hij uitgroeide tot steunpilaar. De verdediger speelde 147 keer voor de club uit Chicago en werd in 2017 verkozen in het All Star Team van de MLS. Real Salt Lake is de voormalige club van bekerwinnaar Albert Rusnak, de creatieve middenvelder maakte deze winter een overstap naar Seattle Sounders. De competitie in Amerika start volgend weekend.

Kappelhof

Laatste nieuws